Οι εορταστικές εκδηλώσεις του μουσείου

Χριστουγεννιάτικη ξενάγηση για παιδιά | Σάββατο, 14.12.2019, 11:00΄-12:00΄

Μια γιορτινή ξενάγηση γεμάτη εκπλήξεις έχει οργανώσει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου το Σάββατο 14.12, ώρα 11:00΄, για παιδιά μέχρι 12 ετών, που προσφέρεται δωρεάν από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Αναζητώντας μέσα στο Μουσείο καλά κρυμμένους χριστουγεννιάτικους θησαυρούς θα ανακαλύψουμε μαζί φτερωτά λιοντάρια, βενετσιάνικες γαλέρες, ναυάγια πειρατών, θαλασσινά τρεχαντήρια, χριστουγεννιάτικα λαμπερά αστέρια, πολύχρωμες καρδούλες και θα σας διηγηθούμε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά όλων των ηλικιών | Σάββατο, 21.12.2019, 11:00΄-13:00΄

Γιορτινή διάθεση, χαμόγελα και πολλή χρυσόσκονη υπόσχεται να σκορπίσει το ανοικτό εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά όλων των ηλικιών.

Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν από την ΕΚΙΜ και πραγματοποιείται από τις μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν (επίσης δωρεάν) εμπνευσμένα είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας για ξεχωριστές γιορτινές δημιουργίες.

Δεν απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής.

Kεράσματα της παράδοσης από τη Θεανώ Μεταξά | Κυριακή, 22.12.2019, 13:00΄-15:30΄

Η κυρία Θεανώ Μεταξά, σε ρόλο οικοδέσποινας, θα μας φιλέψει κεράσματα της παράδοσης ─από σουτζούκια μουσταλευριάς μέχρι σμυρναίικα αετουδάκια και πολλά άλλα καλούδια─ σε ένα στολισμένο τραπέζι γεμάτο χρώματα, αρώματα και ζωντανές μνήμες. Σε περίοπτη θέση του τραπεζιού θα δεσπόζει η σκιλλοκρομμύδα, σύμβολο ζωής και ευεξίας και αποτροπαϊκό μέσο κάθε κακού. Σύμφωνα με τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς, ο οικοδεσπότης την τοποθετεί είτε στην εξώθυρα είτε στο κατώφλι του σπιτιού του.

Πνεύμα Χριστουγέννων στο Μουσείο με τον G. Mark| Κυριακή, 29.12.2019, 11:00΄-15:30΄

Δίχως ηλικιακούς φραγμούς και με αποκλειστική σκευή τη θετική σας διάθεση, σας περιμένουμε την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, από τις 11:00΄-15:30΄, στο Christmas Spirit πάρτυ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στον κήπο του Μουσείου (ή στο Αμφιθέατρο, αν ο καιρός μας τα χαλάσει).

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, θα ταξιδέψουμε γιορτινά (και ρυθμικά!) σε μουσικές διαδρομές απ’ την εποχή του Swing, στην εποχή του Rock n Roll, του Rock, της Soul και των ’80s, μαζί με τον Γιώργο Μαρκάκη στην επιλογή της μουσικής, τον Frank Sinatra, την Ella Fitzgerald, τον Louis Armstrong, τον Elvis, τον Fats Domino, τους Beatles, τους Rolling Stones, την Aretha Franklin, τον David Bowie, τους ΑΒΒΑ, τους Boney M., τον Michael Jackson, τη Madonna και όλους εσάς!

Επιπλέον Ι.Μ.Κ. προτάσεις:

• Η νέα περιοδική έκθεση Ο É.-H. Destelle και η Κρήτη

• Bazaar βιβλίου (με προσφορές μέχρι -80%) και εκλεκτά δώρα στο Πωλητήριο του Μουσείου (με πρόσφατες παραλαβές τα ΙΜΚ γούρια και το Ημερολόγιο 2020)

• Το χριστουγεννιάτικο μενού του ΙΜΚ Café΄

Αχνιστό τσάι και σπιτική κανελάδα με αρώματα του χειμώνα, ζεστή σοκολάτα σε ποικιλία γεύσεων –με παγωμένη εκδοχή για τους τολμηρούς–, γιορτινά κέικ και μπισκότα για τα ροφήματά σας (ζητήστε τα με ρούμι… οι μεγαλύτεροι!) κ.ά.

Είσοδος: ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών, τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας), τους           φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και φοιτητές (με επίδειξη κάρτας) και για άτομα άνω των 65 ετών | € 3,00

γενική είσοδος | € 5,00

Πληροφορίες: 2810 283219 | Εσωτ. 101

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook