Η περιπέτεια των εκδρομέων και όχι μόνο συνεχίζεται στον Ομαλό.

-Τελευταία ενημέρωση 11:17-

Πάνω που πήγαν να βελτιωθούν τα πράγματα στον Ομαλό, επανήλθαν στην προηγούμενη κατάσταση.

Μηχανήματα καθαρισμού, εξωτερικών συνεργατών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Πλατανιά καθάριζαν τον δρόμο στον Ομαλό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και μάλιστα πέτυχαν το στόχο τους στο σύνολο του δρόμου, ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν κράτησε για πολύ. 

Εδώ και αρκετή ώρα ρίχνει άφθονο χιόνι στον Ομαλό με συνέπεια ο δρόμος να έχει ξανακλείσει και να έχει προστεθεί νέο χιόνια ύψους 15-20 εκατοστά.

Όπως μας ενημέρωσε η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρεια Χανίων κ. Ελένη Δοξάκη αυτή την ώρα φτάνει στον Ομαλό φορτωτής με αντιολισθητικές αλυσίδες της Αντιπεριφέρειας που θα συνδράμει, μαζί με τα δύο Graders και το JCB στον καθαρισμό του δρόμου. Σε λίγο θα ξεκινήσει νέα επιχειρήση καθαρισμού του δρόμου, τη στιγμή που η χιονοπτωση είναι έντονη.

Πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής κατεβάζουν με δικά τους οχήματα εκδρομείς μέχρι του Λάκκους, όπου εκεί θα τους παραλάβουν δικοί τους άνθρωποι για να φύγουν από τον Ομαλό.

Όπως τόνισε στο flashnews o Αντιδήμαρχος Πλατανιά Μανώλης Σολιδάκης, “η κατάσταση του καιρού αυτή την ώρα στον Ομαλό είναι ακόμα χειρότερη από χτες το βράδυ αφού ρίχνει πολύ χιόνι. Εμείς θα ξεκινήσουμε πάλι εργασίες καθαρισμού για να ανοίξει πάλι ο δρόμος, για να διευκολύνουμε τόσο τους εκδρομείς που προσπαθούν να φύγουν από χτες, όσο και εκείνους που θέλουν να έρθουν αλλά και τους κατοίκους”.

Με τις καιρικές συνθήκες ωστόσο που επικρατούν, το έργο των μηχανημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο, στο να καθαρίσουν τον δρόμο. Σήμερα αναμένεται και άλλο grader από την Περιφέρεια, (χτες αντιμετώπισε βλάβη λόγω λάστιχου). Τη δεδομένη στιγμή στην περιοχή υπάρχουν δύο grader και ένα JCB που ενεργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες…

Σημειώνεται επίσης ότι τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει για αρκετές ώρες. Το ένα grader (του Δήμου Πλατανιά) έσπευσε στο σημείο, καθάρισε το δρόμο και το όχημα έφυγε κανονικά.

Εσωτερικές φωτογραφίες: Πόπη Ξυδιά


Φωτογραφία: Παύλος Μαμαλάκης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook