Με πολλά προβλήματα έφτασε αργά το απόγευμα στον Ομαλό μηχάνημα καθαρισμού.

Άρχισε να χιονίζει από νωρίς το απόγευμα με συνέπεια να εμποδιστεί η επιστροφή από τον Ομαλό στα Χανιά και να εγκλωβιστούν δεκάδες εκδρομείς.

Το μηχάνημα καθαρισμού της Περιφέρειας (grader) έφτασε στον Ομαλό για να καθαρίσει το δρόμο και αφού νωρίτερα είχε πάθει… λάστιχο!

Στο σημείο είχε σπεύσει και ένας φορτωτής από τον Πλατανιά που όμως δεν είχε φώτα.

Με τα πολλά, κρίθηκε ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, αφού το grader ακόμα κι αν καθάριζε το δρόμο, αυτός και πάλι θα γέμιζε με χιόνια, αφού χιονίζει συνεχώς και όποια προσπάθεια κι αν γίνει δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Οπότε αύριο πάλι…

Οι εκδρομείς λοιπόν που ανέμεναν στα αυτοκίνητά τους, ειδοποιήθηκαν να διανυκτερεύσουν το βράδυ σε δωμάτια στον Ομαλό μέχρι να ηρεμήσει ο καιρός και αύριο το πρωί, αφού καθαρίσει ο δρόμος να επιστρέψουν στα Χανιά και σε άλλα μέρη.

Αυτή η ειδοποίηση έγινε κυρίως για εκείνους που ανέβηκαν στον Ομαλό με συμβατικά αυτοκίνητα και προφανώς χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Για εκείνους που ήταν εφοδιασμένοι με αλυσίδες ή είχαν 4Χ4 τονίστηκε ότι αν επιθυμούν να επιστρέψουν να το κάνουν με ιδιαίτερη προσοχή, αν και πάλι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για αυτούς, οπότε τους συστάθηκε να παραμείνουν και αυτοί.

Τονίζεται πάντως ότι νωρίτερα κάποια αυτοκίνητα “τραβήχτηκαν” και έφυγαν από τον Ομαλό, κατόπιν πρωτοβουλίας ανθρώπων της περιοχής που χρησιμοποιησαν εθελοντικά τα οχήματά τους για να βοηθήσουν κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook