Έχουν σπεύσει συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για να βρουν και να διορθώσουν τη βλάβη. Ανοίγουν δρόμοι από τα χιόνια για να περάσουν τα συνεργεία.

Απίστευτο “μπλακ άουτ” λόγω προφανώς και της κακοκαιρίας έχει προκύψει σε ολόκληρη την επαρχία Σφακίων. Από χτες το απόγευμα υπάρχει διακοπή ρεύματος σε όλες τις περιοχές του Δήμου Σφακίων, με τους κατοίκους να βρίσκονται πραγματικά, σε απόγνωση.

Αυτή η διακοπή ρεύματος έρχεται ως συνέχεια, προηγούμενης διακοπής ρεύματος παραμονές της Πρωτοχρονιάς, η οποία και είχε,σε πολλές περιπτώσεις, διορθωθεί από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο το πρόβλημα προέκυψε και πάλι από το απόγευμα της Πέμπτης (2/1), λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. 

Παρά ταύτα, σε κάποια σπίτια στο χωριό Ασκύφου το πρόβλημα διακοπής ρεύματος είναι συνεχόμενο, αφού το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει εδώ και τέσσερις ημέρες, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε οικογένειες, ειδικά αυτές τις ημέρες που ο καιρός είναι πολύ κακός και το κρύο τσουχτερό.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη που μας τόνισε το μέγιστο πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την περιοχή των Σφακίων. Ανέφερε δε ότι είχε επικοινωνία με τη ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώθηκε ότι συνεργεία σπεύδουν ήδη, στην περιοχή ώστε να βρουν τη ζημιά και να επιδιορθώσουν το πρόβλημα.

Μάλιστα, οι συνθήκες μετάβασης των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία γίνεται πιο δύσκολη, αφού σε πολλά σημεία στην περιοχή (όπως πχ στο δρόμο από Κράπη μέχρι το φαράγγι της Ίμβρου) έχει κλείσει ο δρόμος. Σε αυτή την προσπάθεια, να ανοίξουν δηλαδή οι δρόμοι ενεργούν μηχανήματα του Δήμου Σφακίων.

Προβλήματα υπάρχουν, λόγω του χιονιού, σε υποσταθμούς της ΔΕΔΔΗΕ, όπως σε εκείνον του Άγ. Μανώλη που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

“Πιθανότατα εντός της ημέρας να έχει διορθωθεί το πρόβλημα”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Σφακίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook