Αρχές της ερχόμενης εβδομαδας θα βρίσκεται στα Χανιά ο Ολλανδός κατασκευαστής Sander Duma.

Με γοργούς ρυθμούς “τρέχουν” οι εξελίξεις για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων, μολονότι εκκρεμούν πολλά και σημαντικά ζητήματα, έως ότου φτάσουμε στο σημείο να επισημοποιηθεί ότι ξεκινά η κατασκευή του ή (θα μπορούσε να πει κάποιος) η ανακατασκευή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, o πολυαναμενόμενος κατασκευαστής-μελετητής, ο Ολλανδός Sander Duma θα βρίσκεται στα Χανιά αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (ίσως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου) ώστε να δρομολογηθούν εμπράκτως οι διαδικασίες για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά. Σας είχαμε ενημέρώσει εξάλλου, εγκαίρως, ότι αναμένεται η άφιξή του εντός Ιανουαρίου.

Επί της ουσίας, ο Ολλανδός θα έρθει στα Χανιά, αφενός για να κάνει αυτοψία στο ποδηλατοδρόμιο που σίγουρα έχει υποστεί αλλοιώσεις (άσχετα με την κακή κατασκευή του), σε σχέση με την εγκατάσταση που είχε δει ο ίδιος πριν από σχεδόν 10 χρόνια (επί δημοτικής αρχής Μανώλη Σκουλάκη), αφετέρου για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και να συμφωνηθούν οι όροι (οικονομικοί, χρονικοί, ρήτρες κτλ) για το κλείσιμο του “deal” με τον Δήμο Χανίων.

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαπραγματεύσεις εμπεριέχουν διάφορες παραμέτρους και μπορεί να υπάρξουν πολλά εμπόδια, είναι καλό να τονιστεί ότι την παρούσα χρονική στιγμή τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κλίμα απαισιοδοξίας ή πλήρους αισιοδοξίας.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος Χανίων θέλει πάση θυσία να κλείσει θετικά το ζήτημα, διότι πρόκειται για μια υπόθεση που η νέα δημοτική αρχή, “άνοιξε”.

Εάν η υπόθεση μάλιστα, κλείσει θετικά, είναι βέβαιο ότι θα προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου για να γίνουν και οι σχετικές “χαρμόσυνες” ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook