Καθοριστική για τις εξελίξεις στο ποδηλατοδρόμιο η αυριανή ημέρα.

Σημαντική ημέρα για τις εξελίξεις σχετικά με το ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών Ακρωτηρίου στα Χανιά, αναμένεται να είναι η Τρίτη 14 Ιανουαρίου, καθώς αναμένεται η έλευση στα Χανιά του Ολλανδού κατασκευαστή-μελετητή Sander Duma.

O κ. Duma θα βρίσκεται στα Χανιά την Τρίτη το πρώί και άμεσα θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο ποδηλατοδρόμιο, τόσο για να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκεται (μετά από σχεδόν 10 χρόια που ο ίδιος είχε βρεθεί πάλι στα Χανιά), όσο και για να διπιστώσει τα σφάλματα που έχουν γίνει στην κατασκευή του.

Από κει και πέρα θα βγει ένα πρώτο πόρισμα σχετικά με την οικονομική συμφωνία αλλά και τον χρόνο κατασκευής του κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις που θα προκύψουν με τον Δήμο Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό, τίενται αντικειμενικές δυσκολίες για το πώς θα δρομολογηθεί το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Για αυτό το θέμα και για άλλα θέματα που αφορούν το ποδηλατοδρόμιο πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων κλειστή σύσκεψη, παρόντων του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Αντιδημάρχου Στέλιου Μιχαηλάκη και αλλων εμπλεκόμενων με την υπόθεση. Πιθανότατ μάλιστα να ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις, μέσα στη μέρα για το ζήτημα αυτό.

Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων

Πάντως, η είδηση, πέραν της άφιξης του Ολλανδού κατασκευαστή είναι ότι αύριο Τρίτη (14/1) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων (παρόντος του Ολλανδού) για να γίνει πλήρης ενημέρωση επί του θέματος στα ΜΜΕ:

Συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, σχετικά με θέματα αθλητισμού και ειδικότερα με την δρομολόγηση των έργων αποπεράτωσης του ποδηλατοδρομίου Χανίων.
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 μ.μ., στο γραφείο Δημάρχου, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Μιχαηλάκη Στέλιου. 

Τις προηγούμενες μέρες πάντως συνεργεία του Δήμου Χανίων πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας στο χώρο του ποδηλατοδρομίου. Δε είναι υπερβολή να τονιστεί ότι απομακρύνθηκαν από το χώρο του ποδηλατοδρομίου και πέριξ αυτού, περίπου 4 φορτηγά με σκουπίδια και άλλα άχρηστα αντικείμενα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook