Οι απαντήσεις που έλαβε για ΕΠΑΛ Κισάμου, τα κενά στη β΄βάθμια εκπαίδευση στα σχολεία των Σφακίων, Παλαιόχωρας, Καντάνου, για το δημοτικό Έλους, τη μοριοδότηση των πολυτέκνχν στη πρόσληψη εκπαιδευτικών και για το πρότυπο Γυμνάσιο – Λύκειο για τα Χανιά

Συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αντικείμενο προβλήματα του νομού Χανίων στον τομέα αρμοδιότητας της. 

Συγκεκριμένα συζήτησαν τα εξής:

1. ΕΠΑΛ Κισάμου: Τα containers που έχουν εξασφαλισθεί για την προσωρινή στέγαση του ΕΠΑΛ, δεν επαρκούν για τη στέγαση των εργαστηρίων. Επιπλέον, η μελέτη για τα νέα κτήρια δεν έχει πρόβλεψη για το ΕΠΑΛ, όπως ενημερώθηκα σε πρόσφατη σύσκεψη στο Δήμο Κισάμου. Ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλισθεί η συνέχιση της πλήρους λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κισάμου, τόσο στο διάστημα της προσωρινής στέγασης, όσο με την οριστική λύση στο μέλλον. Ζήτησε να διευκρινίσει η Υφυπουργός τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς το ζήτημα αυτό, καθώς πρόσφατες συζητήσεις έχουν δημιουργήσει ανησυχίες στην τοπική κοινωνία. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο δεν έχει στο σχεδιασμό του ούτε κατάργηση ούτε συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κισάμου με άλλο γειτονικό ΕΠΑΛ. (Για το ζήτημα των containers και της μελέτης, η Υφυπουργός θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες)

2. Κενά στη Δευτεροβάθμια στα σχολεία Σφακίων, Παλιόχωρας, Καντάνου. Παρά το γεγονός ότι φέτος προσλήφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών που έχει προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, και παρά τις τοπικές προκηρύξεις προσλήψεων, υπάρχουν ακόμη σήμερα κενά. Αυτό καταδεικνύει τη στρεβλή νομοθεσία που ρυθμίζει το θέμα, ιδιαίτερα μετά την ουσιαστική κατάργηση των ποινών για όσους καθηγητές αρνούνται διορισμό. Όπως αναφέρει ο κ. Βολουδάκης, στο συγκεκριμένο ζήτημα προφανώς υπάρχουν ευθύνες και στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να λυθεί το ζήτημα άμεσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα κενά σε μαθήματα εξεταζόμενα στις Πανελλήνιες.

3. Δημοτικό Έλους Κισάμου: Το σχολείο αυτό έχασε το χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ο κ. Βολουδάκης ο οποίος ζήτησε να δοθεί ξανά ο χαρακτηρισμός αυτός, για να διευκολυνθεί ο διορισμός εκπαιδευτικών στο σχολείο αυτό (μοριοδότηση). Η Υφυπουργός τον ενημέρωσε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, με πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας του νομού και τον διαβεβαίωσε ότι θα την κάνει δεκτή. (Ο κ. Βολουδάκης όπως αναφέρει συνεννοήθηκε ήδη σχετικά με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας των Χανίων)

4. Μοριοδότηση πολυτέκνων στην προκήρυξη για πρόσληψη εκπαιδευτικών: Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, τόνισε ότι κακώς η προκήρυξη αυτή γίνεται χωρίς να έχει αλλάξει ο νόμος Γαβρόγλου, ο οποίος στέρησε από τους πολύτεκνους το πλεονέκτημα της πρόταξής τους στις προσλήψεις.

5. Πρότυπο Γυμνάσιο – Λύκειο για τα Χανιά: Ο κ. Βολουδάκης ζήτησε τα Χανιά να ενταχθούν αν είναι δυνατόν στην πρώτη φάση του σχεδιασμού για την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook