Και… δαρμένος και μαχαιρωμένος και κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας βρέθηκε 40χρονος Ηρακλειώτης.

Ο επιχειρηματίας, κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί στο μαγαζί του, τον Μάρτιο του 2017.

Ξημερώματα και ενώ κατάκοποι τακτοποιούσαν μαζί με την 40χρονη σύζυγο και την 36χρονη ανιψιά του τα τραπέζια για να κλείσουν, φίλος του εισέβαλε μεθυσμένος στο μπαρ. Ο τελευταίος διατηρούσε στο παρελθόν εξωσυζυγική σχέση με την ανιψιά και απαιτούσε να τη συνοδεύσει εκείνος στο σπίτι.

Ο θείος, βλέποντας την κατάστασή του, δεν επέτρεψε να τη συνοδεύσει και εκείνος το πήρε… πατριωτικά. Έφυγε, όμως πέντε λεπτά αργότερα επέστρεψε και συμπεριφερόταν λες και είχε καταληφθεί από αμόκ. Τον απείλησε ότι θα κάψει το μαγαζί, άρχισε να τον βρίζει και να σπάει ό,τι έβρισκε. Μέχρι και την μπάρα ξήλωσε με αποτέλεσμα να μην μείνει μπουκάλι για μπουκάλι.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα αλλά και τα όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 40χρονος μεθυσμένος χτύπησε και έριξε στο πάτωμα τη θεία ενώ χτύπησε και την ανιψιά. Γρονθοκόπησε τον θείο και φίλο του, ενώ τον τραυμάτισε άσχημα στον αντίχειρα με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο κατηγορούμενος τόσο προανακριτικά όσο και χθες κατά την απολογία του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να του κάνει κακό, αλλά να τον φοβίσει και να τον απωθήσει. «Ήρθε μέσα στο μαγαζί μου να μας σκοτώσει όλους. Όπως με έσπρωξε και έπεσα με την πλάτη σε ένα τραπέζι, έβαλα το χέρι μου να στηριχθώ. Δεν ξέρω τι άρπαξα, τασάκι, μπουκάλι, μαχαίρι; Τον χτύπησα, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον τραυμάτισα».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κάλεσε εκείνος την Αστυνομία. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ αναγνώρισε ότι ο 40χρονος ενήργησε υπό καθεστώς άμυνας.

Έτσι ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και μάλιστα ομόφωνα. Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου, Απόλλωνας Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε:

“Είναι μια υπόθεση στην οποία έχουμε κλασσική εφαρμογή της διάταξης του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας, και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε υπέρβασή της, αφού κρίθηκε – και με ομόφωνη απόφαση – ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της επίθεσης, ο τρόπος και η έντασή της και τα απειλούμενα αγαθά δεν άφηναν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια του κατηγορούμενου.

Η απόφαση είναι και ένα μήνυμα ότι σε απειλές επιθέσεων κάθε είδους, η Δικαιοσύνη αξιολογεί τα περιστατικά και αποδίδει δίκαιο σε εκείνον, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με άδικες σε βάρος του πράξεις”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook