Αγωνία για την τύχη του μνημείου…..πολιτιστικής και ιστορικής, κρατικής αδιαφορίας 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η εκπαιδευτικός Ειρήνη Καλαιτζάκη, εντόπισε και φωτογράφισε  κατάρρευση τμήματος του εξωτερικού  τοίχου στην είσοδο του μνημείου του φρουρίου Ιτζεδίν καθώς και άλλες φθορές σε άλλα σημεία των τοίχων.

Μάλιστα με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Υπ.Πολιτισμού καλούσε την κα Μενδώνη να επισκεφθεί και το μνημείο. 

Και μπορεί η Υπ.Πολιτισμού να μην πήγε στο Ιτζεδιν, αλλά το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την απάντησή της σε Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Μ.Συντυχάκη και την θετική προοπτική να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων.

Μόνο που ενώ κάποιοι συζητούν, κάνουν δηλώσεις, απαντούν κλπ, το μνημείο συνεχίζει να μένει εγκαταλειμμένο. έρμαιο στην φθορά του χρόνου και στην διαχρονική αδιαφορία πρωτίστως του κράτους στο οποίο μέχρι τώρα ανήκε και ανήκει.

Μια νέα μεγάλη κατάρρευση τμήματος εσωτερικού τοίχου είδε, φωτογράφισε και ανάρτησε η κα Καλαιτζάκη βγάζοντας κραυγή αγωνίας σε όλους όσους απλά συζητούν.

«Προς κάθε μορφή εξουσίας αυτής της χώρας…

…συνεχίστε τους εντυπωσιασμούς αγορεύοντας από τα έδρανα και τα γραφεία. Δεν σας περιμένει………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΠΕΣΕ ΕΠΕΣΕ ΕΠΕΣΕ…. εκτιμώ τις τελευταίες 10-20 μέρες.»

Τελικά  το φρούριο Ιτζεδίν, οι «Εγκληματικαί Φυλακαί Καλαμίου» που έχει χαρακτηριστεί ως «μνημείο» αναδεικνύεται ως ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της αδιαφορίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των υπηρεσιών του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook