Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής πίτας της βουλευτού Χανίων ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη – Τι ανέφερε η κ. Μπακογιάννη αναφορικά με τα έργα στην Κρήτη 

Στα μεγάλα θέματα των Χανίων αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής πίτας που πραγματοποίησε στο κέντρο “Πορτοκάλι” την Τετάρτη το βράδυ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το μεγαλόπνοο έργο του ΒΟΑΚ  “θα ξεκινάει από την Κίσαμο και θα καταλήγει στο Λασίθι”, ενώ  μίλησε και για το δρόμο που θα ενώνει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και το λιμάνι της Σούδας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έδωσαν το “παρών” στελέχη της ΝΔ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, από όλο το πολιτικό “φάσμα”.

Δρομολογείται το έργο του ΒΟΑΚ 

“Ένας νέος αέρας πνέει σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένας νέος αέρας πνέει κι εδώ στα Χανιά. Τα δικά μας τα Χανιά, όπου για ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ήταν αδικημένα, τα Χανιά, στα οποία μεγάλα έργα είχαν μείνει πίσω. Έργα υποδομής, που ήταν απαραίτητα. Παραμονές των εκλογών σας είχα πει πως στα Χανιά θα βάλουμε τον πήχη ψηλά, τον βάλαμε ψηλά και σήμερα δρομολογούμε αυτά τα έργα υποδομής τα οποία ήταν τόσο πολύ αναγκαία για το νομό μας. Δρομολογείται όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ. Ο ΒΟΑΚ επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα. Ήμουν νια και γέρασα αλλά πραγματικότητα είναι πως από την στιγμή που η κυβέρνηση το έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα, εδώ και επτά μήνες προχωρούν οι μελέτες, θα περάσουμε στην φάση των περιβαντολλογικών μελετών και αμέσως μετά θα γίνει η δημοπράτηση το 2021”. 

Ποια άλλα σημαντικά έργα θα γίνουν στα Χανιά

“Ο ΒΟΑΚ θα γίνει από το Καστέλι μέχρι το Λασίθι, ένα αίτημα που είχαμε εδώ και χρόνια. Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας τεράστιος, ωραίος δρόμος, που θα συνδέει πραγματικά την Κρήτη. Ταυτόχρονα, προχωράμε τον δρόμο του αεροδρομίου, ο οποίος θα γίνει ένα αυτοτελές έργο. Το αεροδρόμιο Χανίων, χρειάζεται δύο πράγματα, τον δρόμο από τη Σούδα μέχρι το αεροδρόμιο και το ραντάρ και για τα δύο αυτά έχουμε δεσμευτεί. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Σούδας, οι μαρίνες και τα μεγάλα έργα του δήμου Χανίων, πρέπει να προχωρήσουν. Πρέπει να προχωρήσουν τώρα γιατί, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία.

Τώρα είναι η ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί πέρα από οποιεσδήποτε διαφορές. Το έχω δηλώσει και σε όλους τους δημάρχους του νομού Χανίων, ότι για μένα δεν υπάρχουν κομματικοί δήμαρχοι στη φάση αυτή, υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι πρέπει να στηριχτούν, πρέπει να βοηθηθούν, για το καλό της πόλης και των πόλεων. Με αυτή τη λογική κινείται και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με αυτή τη λογική θα κινηθούμε και εμείς.

Η κυβέρνηση αυτή σε αυτούς τους επτά μήνες έχει κάνει, ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο που ο ελληνικός λαός το βλέπει και το εκτιμά. Θα με ρωτήσετε είναι όλα ρόδινα, πάνε όλα τόσο καλά; Η απάντηση είναι έχουμε και πολλές προκλήσεις και πολλά προβλήματα. Έχουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που είναι πολλά, δύσκολα και χρειάζονται πολύ μεγάλη σοβαρότητα και πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας, η οποία πρέπει να είναι διττή, από τη μία μεριά η απόλυτη στήριξη, της άμυνας της χώρας και από την άλλη πλευρά η βούληση να συζητήσουμε, με τον Ερντογάν και να βρούμε, τις όποιες πολιτικές συμφωνίες, είναι δυνατόν να βρεθούν”. 


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook