Το Σάββατο στις 18-02-2020 πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στη Σούγια για τα εξελισσόμενα, προγραμματιζόμενα και προτεινόμενα έργα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η εξέλιξη της εργολαβίας του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Σούγιας, η πρόταση χρηματοδότησης που θα υποβάλλει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης για το έργο μεταφοράς πόσιμου νερού από την υφιστάμενη γεώτρηση Κάστελλος στους οικισμούς Λιβαδά και Σούγιας, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή, η εργολαβία αποκατάστασης Δημοτικών Οδών από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή του Ανατολικού Σελίνου, η κατασκευή ενός Φωτοβολταικού Πάρκου για τον ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεων των αντλιοστασίων του Ανατολικού Σελίνου, η πρόταση για υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ εντός του οικισμού της Σούγιας, οι μελέτες ανάπλασης που εκπονούνται στην ευρύτερη περιοχή, η εξεύρεση μίας θέσης για την κατασκευή παιδικής χαράς και η πιθανή δημιουργία ενός γηροκομείου στη Σούγια.

Επίσης, συζητήθηκε ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός του οικισμού της Σούγιας για τον τρόπο προσπέλασης και στάθμευσης των οχημάτων και τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου πεζόδρομων.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου Αντωνίου Περράκη, του Αντιδημάρχου Ανατολικού Σελίνου Νικολάου Φιωτοδημητράκη, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου, μηχανικών του Δήμου και πολιτών, παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γεώργιος Γεωργιλάκης, ο οποίος έθεσε θεσμικά και πολιτικά ζητήματα σχετικά με τη δυσλειτουργία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου από την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τη μακροχρόνια υποχρηματοδότηση ζωτικών έργων για την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook