Πώς παραλίγο να εξαπατηθεί ιδιοκτήτης εστιατορίου στα Χανιά από δήθεν πελάτη

Μέχρι στιγμής είχαμε ενημερωθεί ότι πιθανόν να μας έπαιρνε τηλέφωνο ένας… υποτιθέμενος τεχνικός της microsofr από έναν τηλεφωνικό αριθμό με πολλά ψηφία που παραπέμπει σε εξωτερικό και αρχίζει πχ από 0035 ή 0044 κτλ με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή και τα αρχεία μας και να μας εξαπατήσει.

Δυστυχώς, η φαντασία και ευρηματικότητα των απατεώνων είναι ανεξάντλητη καθώς βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να εξαπατούν πολίτες.

Μια τέτοια περίπτωση καταγγέλθηκε στο Flashnews.gr

Χανιώτης ιδιοκτήτης εστιατορίου δέχτηκε τηλεφώνημα από – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – δήθεν πελάτη. Ο αριθμός τηλεφώνου (695550——) ήταν από κινητό και δεν κινούσε καμία υποψία 

Ο “πελάτης” τον πήρε για να κλείσει ένα τραπέζι πολλών ατόμων από έναν σύλλογο. Έκλεισαν ώρα, ημέρα και τραπέζι και στη συνέχεια είπε στον ιδιοκτήτη ότι θα πλήρωνε αυτός, επειδή όμως δεν θα παρευρισκόταν ο ίδιος στο τραπέζι θα του έβαζε τα χρήματα στον λογαριασμό του. Του είπε μάλιστα να πάει σε κάποιο ΑΤΜ για να του βάλει τα χρήματα απευθείας με τη δυνατότητα που παρέχεται στα μηχανήματα για κατάθεση και ανάληψη χρημάτων στο λεπτό.

Ο ιδιοκτήτης πήγε στο ΑΤΜ ξεκίνησε να πατά όποια εντολή και κουμπί του έλεγε ο “πελάτης”, Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβε ότι στην ουσία τον “παγίδευε” και τον καθοδηγούσε με τις κινήσεις που του υποδείκνυε να ληφθούν χρήματα από τον δικό του λογαριασμό και να τα στείλει στον απατεώνα. 

Όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου του είπε ότι οι κινήσεις που του υποδείκνυε ο πελάτης ήταν για να στείλει λεφτά ο ίδιος σε εκείνον και όχι ο “πελάτης” στον εστιάτορα, τότε ο “δήθεν” πελάτης έκλεισε κατευθείαν το τηλέφωνο, αφού αντιλήφθηκε ότι τον είχαν τσακώσει.

Δυστυχώς, η απάτη αυτή μοιάζει αρκετά πειστική και κάποιος που δεν γνωρίζει ακριβώς τη διαδικασία άμεσης αποστολής και λήψης χρημάτων σε ΑΤΜ θα μπορούσε ευκολα να πέσει θύμα.

Γι’ αυτό προσοχή!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook