Ο Υφυπουργός Παιδείας στην έναρξη της διημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το απόγευμα του Σαββάτου και για έκτη συνεχή χρονιά άρχισαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων οι εργασίες της διημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού «Ρωτώ και Μαθαίνω. Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος».

Η διημερίδα διοργανώνεται από το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Χανίων και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

Στην έναρξη των εργασιών παρέστη και ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος προσερχόμενος στο Πνευματικό Κέντρο με δήλωσή του στο Flashnews.gr ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει το θέμα της κινητικότητας των φοιτητών από σχολή σε σχολή.

«Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς η απόφαση που καλούνται να πάρουν οι μαθητές που καλούνται να επιλέξουν το αντικείμενο που θέλουν να σπουδάσουν, είναι μια απόφαση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον τους και πρέπει να ληφθεί με όσο το δυνατόν καλύτερα εφόδια και περισσότερη γνώση προκειμένου να αγαπήσουν αυτό που θα σπουδάσουν» είπε ο κ. Διγαλάκης για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό και παράλληλα πρέπει να δούμε στην Ελλάδα και το θέμα της κινητικότητας των φοιτητών μετά που θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτι το διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται στην Ελλάδα.

Από την θέση μου και λόγω των αρμοδιοτήτων μου, είναι κάτι που θα δούμε στο επόμενο διάστημα για να μπορούμε να επιτρέψουμε στους φοιτητές, μετά που θα μπουν σε μια σχολή, υπό όρους και προϋποθέσεις, να μπορεί να υπάρχει αυτή η κινητικότητα από την μια σχολή στην άλλη.»

Τόσο ο Υφυπουργός Παιδείας, όσο και ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, αλλά και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέφθηκαν τα τραπέζια εκπαιδευτικών και επαγγελματικών φορέων που φιλοξενούνται και την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συζητούν και να ενημερώνονται από τους εκπροσώπους των φορέων, ενώ στην κεντρική αίθουσα συνεδρίων  διεξάγονται ομιλίες από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook