Αντίδραση των κατοίκων στις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών – Γύρω στους 400 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στο νησί

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν κάτοικοι της Παναγιούδας στην Λέσβο. 

Συγκεκριμένα, κλείνουν τον δρόμο στη διασταύρωση πριν τη Μόρια, στο ύψος του νεκροταφείου της Παναγιούδας, προκειμένου να μην περάσουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αφιχθεί από χτες το βράδυ αλλά και σήμερα στις ακτές της Λέσβου.

Σημειώνεται πως, συνολικά, γύρω στα 400 άτομα έχουν φτάσει μέχρι σήμερα το πρωί στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Συνολικά, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει καταγράψει γύρω στα οκτώ περιστατικά, που ξεκίνησαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με το StoNisi, μετά τις 6 το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν με πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου έφτασαν 53 με πάνω από 30 παιδιά (πάλι από το Αφγανιστάν), ενώ 2 βάρκες έφτασαν και στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητώντας διαβατήρια, ενώ για εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στη Μυτιλήνη.

Το λιμενικό και το πολεμικό Ναυτικό προσπαθούν να τους εμποδίσουν στα σύνορα αλλά οι διακινητες βρίσκουν εύκολα περάσματα στα νερά του Αιγαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απέναντι από την Λέσβο ακτές της Τουρκίας περιμένουν με σκοπό να έρθουν στην Λέσβο πάνω από 6000 μετανάστες…

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook