Θα ακολουθήσουν και άλλες ακυρώσεις αποφάσεων που ελήφθησαν… ξημερώματα;

Στον «αέρα» βρίσκεται η προγραμματική σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας η οποία υπεγράφη μεταξύ Δήμου Χανίων και Δήμου Αποκορώνου για την Πράξη, με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου του οικισμού Καλυβών από τον ποταμό Ξυδά έως το τέλος του σχεδίου πόλεως». 

Ο λόγος είναι πως η σχετική απόφαση 33/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων αφού εξετάστηκε αυτεπάγγελτα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, κρίθηκε ως μη νόμιμη και ακυρώθηκε!.

Όπως αναφέρει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώ  η συνεδρίαση ξεκίνησε με 42 συμβούλους, την ώρα της ψηφοφορίας παρόντα ήταν 20 μέλη από τα οποία τα 5 απείχαν και τα 15 ψήφισαν θετικά. Όμως οι αποφάσεις για συμβάσεις διαδημοτικής συνεργασίας απαιτούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί πως η προγραμματική σύμβαση που έχει ήδη συνυπογραφεί απο τους δύο Δημάρχους αναμένεται (;) να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για νέα ψηφοφορία.

Βέβαια, εκείνο που δεν αναφέρει η απόφαση είναι πως (και) η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων είχε διαρκέσει πάνω από 8 ώρες και η ψηφοφορία είχε γίνει μετά τα…. μεσάνυχτα.

Να σημειωθεί πως ανάλογη κατάσταση υπήρξε και σε άλλες ψηφοφορίες και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μια εκ των οποίων είναι και η απόφαση για την δημιουργία κυνοκομείου στο Ακρωτήρι η οποία ελήφθη με επεισοδιακό τρόπο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, φορείς του Ακρωτηρίου και φιλοζωικών συλλόγων και το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook