Μια εικόνα για τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνει η Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες με όλη τη χώρα να είναι πλέον σε καθεστώς καραντίνας, περιέγραψαν δύο γυναίκες από την Ιεράπετρα οι οποίες ζουν και εργάζονται στην χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους ακόμη 196 άτομα στην Ιταλία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 827, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 που ήταν την Τρίτη.

Πλέον από σήμερα στην Ιταλία είναι κλειστά όλα τα καταστήματα, με το μόνα καταστήματα που επιτρέπεται να λειτουργούν να είναι τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.

Η Μαρία Καροφυλλάκη 25 ετών εγκαταστάθηκε στο Τορίνο, στη Βόρεια Ιταλία, μόλις πριν από 3 εβδομάδες για επαγγελματικούς λόγους, σε μια περίοδο όπως λέει που ακόμα δεν είχε φανεί η σοβαρότητα της κατάστασης και όσα θα επακολουθούσαν. Πλέον η ίδια με τα πάντα κλειστά εργάζεται αποκλειστικά από το σπίτι.

Από την άλλη η Μαριλένα Καρτσάκη βρίσκεται στην Ούμπρια της Κεντρικής Ιταλίας, εδώ και 35 χρόνια, παντρεμένη με 3 παιδιά, και περιγράφει μια κατάσταση που αρχικά υποτιμήθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα πλέον ακόμα και τα πιο αυστηρά μέτρα να μην μοιάζουν αρκετά.

Τι είπε η Μαριλένα Καρτσάκη:

“Θα ήθελα να ενημερώσω την αγαπημένη μου πόλη και γενικά όλους τους ακροατές του Ράδιο Λασίθι την κατάσταση που υπάρχει στην Ιταλία. Το όνομά μου είναι Μαριλένα Καρτσάκη, έφυγα για Ιταλία πριν 35 χρόνια, δεν έρχομαι συχνά στην Ιεράπετρα και για αυτό το λόγο προτίμησα να γράψω αντί να μιλήσω (τα έχω ξεχάσει λίγο τα ελληνικά!)

Όπως ξέρετε, η !ταλία είναι η πρώτη χώρα. μετά την Κίνα. που προχώρησε αυτός ο ιος τόνο πολύ. Στην αρχή δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να σταματήσουν τη μετάδοση, η αρρώστια εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα., στα νοσοκομεία άρχισαν να λιγοστεύουν τα κρεβάτια και γιατροί.

Αυτό βέβαια στη Βόρεια Ιταλία. Εδώ που βρίσκομαι εγώ στην Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία, η κατάσταση ήταν ήρεμη μέχρι και πριν 10 ημέρες.

Ξαφνικά από το ένα βράδυ ως το άλλο πρωί, ακούμε από το ΜΜΕ νέα ταυτόχρονα κρούσματα σε άλλους νομούς. Αμέσως κλείνουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, μας λένε να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας χωρίς σοβαρό λόγο, και ο κόσμος αρχίζει να φοβάται και να έχει πολλά ερωτήματα.

Γιατί όλα αυτά τα μέτρα; Μάλλον λοιπόν δεν είναι κάτι σαν γρίπη.

Τώρα τα μέτρα έχουν επεκταθεί σε όλη την Ιταλία, έχουν απαγορευτεί σχεδόν όλα, δεν μπορούμε να πάμε από τον ένα Δήμο στον άλλο χωρίς λόγο, υπογράφουμε πιστοποιητικό για ποιο λόγο βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο και που θα πάμε. Όλα τα μαγαζιά μας βάζουν μέσα έναν-έναν, στα σούπερ μάρκετ πρέπει να κρατάμε απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο. Τα παιδιά μας κάνουν διαδικτυακά μαθήματα με δάσκαλους και καθηγητές.

Χθες που ήταν μια ωραία ζεστή μέρα με ήλιο αποφασίσαμε με το σύζυγό μου και τα τρια μας παιδιά, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Επειδή έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες συναθροίσεις, είχαμε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας διαρκώς πίσω μας. Δεν είχαν καταλάβει ότι είμασταν οικογένεια, νόμιζαν πως κάναμε μια παρέα με φίλους. Τελικά μας σταμάτησαν και μας ρώτησαν που πάμε.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ.

Τα μέτρα που πάρθηκαν αργά το βράδυ για κλείσιμο όλων των καταστημάτων, με μόνο τα φαρμακεία και σούπερ μάρκετ ανοιχτά, είναι πολύ αυστηρά, αλλά αν πρέπει να γίνουν για να γλιτώσουμε την πανδημία εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook