Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών 

Το Σάββατο 21 Μαρτίου αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλέπεται η παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 10 Μαρτίου, έκλεισαν όλες οι εκπαιδευτικές δομές , δημόσιες και ιδιωτικές, απο τις 11 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου.

Με την νέα απόφαση, το κλείσιμο παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου, ημέρα κατα την οποία θα έκλειναν κανονικά για τις εορτές του πάσχα καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 13 Απριλίου.

«Θα παραταθεί το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα εάν θα χαθεί η σχολική χρονιά τόνισε: «Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά. Ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: «Θα επεκταθεί το σχολικό έτος, ενώ μπορεί να μειωθεί η διδακτέα ύλη. Είναι πιθανό να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών. Προσπαθούμε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην παραδοσιακή ημερομηνία έναρξης και λήξης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook