Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, Παναγιώτη Αλεβιζάκη

"Οι στιγμές που βιώνουμε, καθώς και οι ώρες και οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες για όλη την ανθρωπότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά, που στην ιστορία της ανθρωπότητας, όλος ο πλανήτης και όλος ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο, αόρατο εχθρό και μια απειλή που αφανίζει, με τρομακτική ταχύτητα, συνανθρώπους μας και διακυβεύεται το πολυτιμότερο αγαθό μας, η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Δυστυχώς, όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτήν τη νέα, πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη πραγματικότητα και να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και πάρα πολλές πρακτικές στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα.

Με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο κι έχοντας χρέος ως λογιστές, οικονομολόγοι και σύμβουλοι επιχειρήσεων, καλούμαστε να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις στο ποιο κρίσιμο αγώνα που δίνουν.

Το ζητούμενο αυτήν την στιγμή, δεν αφορά τον μήνα Μάρτιο.

Ο στόχος είναι να συμβάλουμε όλοι στην διατήρηση των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας που αυτές προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες.

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας που αυτές παρέχουν αλλά αφήνουν εκτός ένα σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων , δημιουργώντας σημαντική στρέβλωση στην αγορά.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε την καθολική επέκταση των ΚΑΔ και να εξαιρεθούν μόνο οι ΚΑΔ που αποδεδειγμένα δεν έχουν πληγεί από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού."