Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

Την ένταξη των καταστημάτων λιανικής πώλησης στις τουριστικές περιοχές, που λόγω συνθηκών πλήττονται, συζήτησε ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης με τον υφυπουργό Θ. Σκυλακάκη από τον οποίο απέσπασε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει μέριμνα ένταξής τους στα μέτρα στήριξης.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο κ. Βολουδάκης σε ανάρτησή του:

Υπάρχουν πάντα και οι ειδικές περιπτώσεις στην οικονομία που απαιτούν ειδικό χειρισμό μέσα στην πανδημία: Καταστήματα Λιανικής Τροφίμων στις τουριστικές περιοχές. Το πρόβλημα είναι το εξής: Τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων δεν εντάσσονται στις κατηγορίες των πληττομένων επιχειρήσεων, καθώς συνεχίζουν τη λειτουργία τους. Όμως μεταξύ αυτών, υπάρχουν και τα mini market των τουριστικών περιοχών που θα άνοιγαν τώρα, και τα οποία είναι κατ’ εξοχήν πληττόμενες επιχειρήσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες επιχειρήσεις στα Χανιά, στον Πλατανιά, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του ΒΟΑΚ από Αγίους Αποστόλους μέχρι Κολυμπάρι, στα Σφακιά, στη Δημοτική Αγορά των Χανίων και αλλού.

Μου έθεσαν εγκαίρως το θέμα ο Παναγιώτης Κλειδαράς (Πρόεδρος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς) και ο Γιάννης Παυλάκης (Πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ). Το συζήτησα με τον Υφυπουργό Οικονομικών Θ.Σκυλακάκη και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι και οι επιχειρήσεις αυτές θα ενταχθούν τον επόμενο μήνα στις πληττόμενες, εφ’όσον τα στοιχεία του Απριλίου, συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα περυσινά, δείξουν ότι πραγματικά υφίστανται δραματική μείωση πωλήσεων (κάτι που για τις τουριστικές περιοχές προφανώς ισχύει). Είναι πιστεύω ένας δίκαιος και αποτελεσματικός τρόπος να ενισχυθεί και αυτή η ειδική κατηγορία επιχειρήσεων. Θα παρακολουθούμε και το θέμα αυτό από κοντά, μέχρι την υλοποίηση τον Μάιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook