Αποκάλυψη στην διάρκεια έργων ανακατασκευής των πεζοδρομίων

Τα συνεργεία του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Κυδωνίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων, σκάβοντας για να ξηλώσουν τις παλιές πλάκες, κοντά στην πλατεία 1866, βρέθηκαν μπροστά σε μια… δύσοσμη αποκάλυψη.

Κάτω από το πεζοδρόμιο υπήρχαν συσσωρευμένα λύματα αποχέτευσης και αμέσως ενημερώθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, βυτιοφόρο της οποίας πήγε στο σημείο και έκανε άντληση των λυμάτων.

Τότε, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη  παλαιού ορθογωνικού πετρόκτιστου αγωγού αποχέτευσης για την σύνδεση δυο κτιρίων, σε βάθος 1,10 μ. (προερχόμενος από το εσωτερικό του κτιρίου), ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στον παντορροϊκό πετρόκτιστο αγωγό που καταργήθηκε το 1986.

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΧ, είναι απαραίτητο – παρά το γεγονός ότι η οδός Κυδωνίας μόλις ανακατασκευάστηκε με νέο ασφαλτοτάπητα – να συνδεθούν τα ανωτέρω δυο κτίρια με τον κεντρικό αγωγό ακαθάρτων, καταργώντας τον ιδιότυπο βόθρο που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Το αναγκαίο έργο σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων έχει ήδη ξεκινήσει από την Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα λύματα συσσωρεύοντο και κάτω από τον δρόμο ο οποίος είναι βέβαιο πως με την πάροδο του χρόνου θα υπέστη καθίζηση, ενώ ακριβώς από πάνω έχει τοποθετηθεί καλώδιο οπτικών ινών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η ΔΕΥΑΧ θα προχωρήσει στην σωστή αποκατάσταση της απαιτούμενης τομής, διαστάσεων 3,0 μ. x 4,0 μ., που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 ή το Σάββατο 25 Απριλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook