Τι απαντά ο πρώην Δήμαρχος Χανίων στην Αντιδήμαρχο Χανίων Κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Αναλυτικά η απάντηση του Τάσου Βάμβουκα:

Σχετικά με απάντηση της Αντιδημάρχου κ. Ζερβουδάκη σε προτάσεις της παράταξής μας για επέκταση των μέτρων στήριξης του Δήμου Χανίων προς τους δημότες του,έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Κατ’ αρχήν θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν αφαιρέσαμε τίποτα από την προσπάθεια του δήμου, αλλά θέλουμε να προσθέσουμε σε αυτήν χωρίς καμία «ιδιοτέλεια», στην οποία αναφέρεται, και γι αυτό η ανακοίνωσή μας έχει τίτλο «μπορούμε περισσότερα».

Προτείναμε στον δήμο να αξιοποιήσει άμεσα υπάρχοντα οχήματα που είναι διαθέσιμα από άλλες υπηρεσίες, και επειδή ακριβώς έχουμε την εμπειρία διοίκησης του δήμου, το οποίο αναφέρει, είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Παρ’ όλα αυτά επειδή τα αυτοκίνητα χρειάζονται στην υπηρεσία και ιδιαίτερα όταν οι υπόλοιπες υπηρεσίες επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία τους, προτείναμε την λύση της σύντομης διαδικασίας αγοράς λόγων έκτακτων συνθηκών, και αμφισβητούμε τον ισχυρισμό ότι δεν γίνεται για τις έκτακτες ανάγκες της κοινωνικής υπηρεσίας.

Εμείς εξαίρουμε την προσφορά των εθελοντών και αναφέρεται στην ανακοίνωσή μας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε ότι δεν ήταν αναγκαίος ο δανεισμός από ιδιώτη, που ευγενώς προσφέρθηκε, και δεν φανταζόμασταν ότι αυτή μας η πρόταση μπορούσε να γίνει αιτία για τόσο εκνευρισμό της κ. Αντιδημάρχου.

Να επισημάνουμε όμως ότι στάθηκε στο θέμα των αυτοκινήτων και δεν είδε τις προτάσεις μας για απαλλαγή των εργαζομένων από δημοτικά τέλη, την πρότασή μας για αγορά tablets σε μαθητές πρωτοβάθμιας που δεν διαθέτουν κλπ.

Να της πούμε επίσης ότι θα πρέπει να είναι προσεκτική όταν κατηγορεί άλλους για ιδιοτέλεια, διότι την παραπέμπουμε στην προσφορά αγαθών στους Ρομά, όπου αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου του δήμου στον τομέα ευθύνης της, ότι τα έκανε δωρεά ο δήμος.  Αν δεν το γνωρίζει, όπως όφειλε, αυτά τα χρήματα είναι ειδικού σκοπού και  δόθηκαν από την κυβέρνηση στους δήμους για να προσφερθούν αγαθά στους Ρομά.

Άρα είναι χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ρομά συμπολίτες μας και όχι δωρεά του δήμου. 

Για αυτό λοιπόν όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά αντί να αντιδικούμε και αυτή η κρίση μας το διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο.