Ο 30χρονος είναι ο φερόμενος δράστης του φόνου του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, που φέρεται ότι σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα, η παράδοση του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, πριν δηλαδή εκπνεύσει η διαδικασία του αυτόφωρου.

Μάλιστα, ο 30χρονος γιος (γνωστός αθλητής πυγμαχίας στην Κρήτη και παλαιότερα ποδοσφαιριστής) του Λευτέρη Καλομοίρη ειδοποίησε πρώτα και συνεννοήθηκε με τους δικηγόρους του πριν παραδοθεί στην Ασφάλεια στο Ρέθυμνο.

Ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη αναμένεται να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς επίσης και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την επόμενη εβδομάδα.

Εδώ ακριβώς συνέβη το φονικό

Το φονικό

Για άγνωστη αιτία, δύο άνδρες ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης (γνωστός καλλιτέχνης, χοροδιδάσκαλος, μαντιναδολόγος και ιδιοκτήτης καταστήματος στα Ανώγεια) και ο Γιώργος Ξυλούρης, 30 ετών, κτηνοτρόφος, τσακώθηκαν στην πλατεία του Περαχωρίου με συνέπεια να βγούν τα όπλα. Πρώτο θύμα ο 62χρονος και στη συνέχεια ο 30χρονος, ενώ ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφριά (με σφαίρα κάτω από το γόνατο του ποδιού του) επιδιώκοντας να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Μετά το φονικό, η σορός του 30χρόνου Γιώργου Ξυλούρη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του 62χρόνου Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (για ευνόητους λόγους). Σήμερα θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή τους.

Αμφότερα τα θύματα είχαν τραύματα στο στήθος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30 χρόνος είχε και μώλωπες στο πρόσωπο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

Η αστυνομία που βρισκεται στην περιοχή ερευνά κάθε πτυχή της υπόθεσης. Βήμα βήμα επειδιώκει να λύσει τον γρίφο, μολονότι η παράδοση του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη θα λύσει πλέον πολλές απορίες.

Στα Ανώγεια βρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, συντονίζει τις έρευνες.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι ισχυρή και για τον πρόσθετο λόγο της αποφυγής δηλαδή κι άλλων δυσάρεστων περιστατικών. Εξάλλου αναμένονται και οι κηδείες των δύο θυμάτων.

Πάντως οι φόβοι για βεντέτα είναι αρκετοί παρά το γεγονός ότι γνωστοί άνθρωποι της περιοχής κινούνται ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook