Oι αγκινάρες αποκτούν τη δική τους γέμιση από ανθότυρο και γίνονται το ιδανικό ορεκτικό

Υλικά
12 μεγάλες ολόκληρες αγκινάρες, βρασμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + λίγη επιπλέον
4 κλαδάκια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το ταψί

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.

Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: olivemagazine.gr