Είναι η τρίτη φορά από τα Χριστούγεννα που βανδαλίζουν τον σχολικό χώρο.

Μπροστά σε σπασμένες πόρτες και συνθήματα και μουτζούρες από σπρέι στους τοίχους, βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωποι οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Χανίων. Άγνωστοι είχαν εισέλθει στον χώρο του σχολείου, νυχτερινές ώρες και προχώρησαν σε βανδαλισμούς στον χώρο των αποχωρητηρίων των αγοριών.

Μάλιστα οι ασυνείδητοι δε σεβάστηκαν ούτε το καινούριο αποχωρητήριο για ΑμεΑ που είχε κατασκευαστεί.

Δυστυχώς η εικόνα αυτή, είναι γνώριμη στους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο βανδαλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα Χριστούγεννα, η σημερινή είναι η τρίτη φορά που καλούνται να επισκευάσουν ζημιές που προκάλεσαν ανεγκέφαλοι στον συγκεκριμένο χώρο του σχολείου.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου:

“Έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα βανδαλισμών στο σχολείο. Και πριν μια εβδομάδα είχαν ξανασπάσει αυτή την πόρτα. Πιστεύουμε ότι η λύση θα ήταν η φύλαξη του σχολείου όπως συνέβαινε πριν κάποια χρόνια. Εδώ το απόγευμα, επειδή δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι στην περιοχή έρχονται πάρα πολλοί εξωσχολικοί. Είτε ανεβαίνουν τα κάγκελα, είτε παραβιάζουν την καγκελόπορτα που πολλές φορές βρίσκουμε ανοιχτή. Το σχολείο χρειάζεται φύλαξη.”

Στον χώρο σήμερα παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος στα θέματα παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ο οποίος βρισκόταν στο σχολείο με αφορμή τη συνάντηση που είχε οριστεί με τον σύλλογο διδασκόντων των δυο σχολείων 3ου και 4ου Γυμνασίου (που συστεγάζονται) και τον σύλλογο γονεών με στόχο την ενημέρωση για τις επισκευές που θα γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου η οποία θα υλοποιηθεί το φετινό και το επόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Αντώνη Βαρδάκη:

“Είναι συχνοί οι βανδαλισμοί και όχι μόνο σε αυτό το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ, αλλά και στα περισσότερα σχολεία της β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως αυτά που δεν έχουν κάμερες. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας η τοποθέτηση καμερών για να προστατεύσουμε έναν χώρο αλλά με το να έχουν καταργηθεί οι σχολικοί φύλακες και να επιτρέπεται από τη νομοθεσία να γυρίζουν σε διοικητικό προσωπικό, δυστυχώς έχουμε αυτού του τύπου τις φθορές με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η σχολική επιτροπή ανά τακτά διαστήματα. Το κόστος είναι τεράστιο. Από τα Χριστούγεννα και μετά οι δυο πόρτες των αποχωρητηρίων που βλέπετε σε αυτό το σχολικό συγκρότημα, έχουν αλλαχθεί 3 φορές!

Αυτή τη στιγμή γίνεται σταδιακή προμήθεια από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, καμερών που σταδιακά μπαίνουν σε κάποια σχολεία κατόπιν αιτήσεων των συλλόγων γονέων και συλλόγων διδασκόντων. Έχει δοθεί προτεραιότητα και σε αυτό το σχολείο που σαν έργο θα έρθει να “κουμπώσει” με την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου που υλοποιείται φέτος και του χρόνου.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook