Το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Laser του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, επισκέφθηκαν, το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπου συναντήθηκαν με τις Αρχές του Ιδρύματος και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις προοπτικές του.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το ζήτημα που επιλύθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο -και αφορούσε την ολοκλήρωση της αγοράς ακινήτου για τις ανάγκες του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.- με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τη βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγινε δεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ακίνητο αυτό, που φιλοξενείται ερευνητικό τμήμα της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS-CH, είναι εγκατεστημένος εξοπλισμός άνω των 10 εκατ. ευρώ και εργάζονται 20 περίπου ερευνητές υψηλού επιπέδου. Το κτίριο είναι ειδικών προδιαγραφών και η απομάκρυνση από αυτό όχι μόνο θα ανέκοπτε το επιστημονικό έργο που παράγεται, αλλά θα παρόπλιζε ή και θα αχρήστευε τον εξειδικευμένο και ευαίσθητο εξοπλισμό του.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Διαπιστώσαμε με μεγάλη ικανοποίηση το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που συντελείται στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στο Ρέθυμνο τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η ενίσχυση και η αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και των αντίστοιχων υποδομών τους είναι στις προτεραιότητές μας και με τη συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε πρόσφατα για το κτιριακό ζήτημα στα Τρία Μοναστήρια, είμαι σίγουρος ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται προς όφελος της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο που επιτελείται στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. κι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την επίλυση της εκκρεμότητας του κτιριακού ζητήματος, τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη για το διαρκές ενδιαφέρον του για το Ίδρυμα και τη βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook