Μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά μόρια και να κατακτήσουν τον στόχο τους, μια θέση στη σχολή προτίμησής τους

Δεν ήταν μια χρονιά μόνο με τις δυσκολίες που συναντά ο μαθητής στον δρόμο προς τις πανελλαδικές. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τη ρευστότητα που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Όμως τις δυσκολίες οι μαθητές αυτοί τις μετέτρεψαν σε κίνητρο για να προσπαθήσουν και να ξεπεράσουν οτιδήποτε μπορούσε να σταθεί εμπόδιο μεταξύ αυτών και του στόχου τους.

Πρόκειται για μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά μόρια και να κατακτήσουν τον στόχο τους, μια θέση στη σχολή προτίμησής τους.

Κάποιοι από τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν πολλά μόρια είναι:

Λίνα Δασκαλάκη (18.824 μόρια)

“Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική, πιθανώς στο Ηράκλειο. Ήταν δύσκολη χρονιά αλλά πιστεύω ότι η καραντίνα βοήθησε ιδιαίτερα τα παιδιά που στόχευαν σε σχολές με υψηλές βάσεις και επιθυμούσαν να συγκεντρώσουν πολλά μόρια, γιατί είχαν τον χρόνο να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερο στο διάβασμα”.

Τάσος Μαρινάκης (18.625 μόρια)

“Στόχος μου είναι η Ιατρική Ηρακλείου. Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα πολύ φέτος, αλλά αυτό οφείλεται και στην προσπάθεια των προηγούμενων ετών. Σίγουρα θέλει διάβασμα αλλά όχι τόσο πολύ όσο όλοι πιστεύουν”

Ανδρέας Κωνστανταράκης (18.400 μόρια)

“Δεν έχω καταλήξει ακόμα ποια σχολή θα επιλέξω, είμαι μεταξύ ιατρικής ή βιολογίας. Το ψάχνω ακόμα. Θα προτιμήσω σχολή στην Αθήνα γιατί εκεί είναι ο αδερφός μου οπότε με βολεύει. Είχε διάβασμα αυτή η χρονιά αλλά δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία. Λόγω της καραντίνας είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο να διαβάσουμε”.

Μιλτιάδης Περδικάκης (18.375 μόρια)

“Πρώτη επιλογή είναι η Ιατρική, δεν έχω αποφασίσει σε ποια πόλη, ίσως επιλέξω το Ηράκλειο. Σίγουρα ήταν μια αρκετά περίεργη χρονιά και αυτό που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να αφοσιωθεί όσο περισσότερο μπορούσε απερίσπαστος, στον στόχο του. Εμείς από την αρχή της χρονιάς δεν ξέραμε με ποιο σύστημα θα δώσουμε, τι θα γίνει με την ύλη. Τελικά όμως τα καταφέραμε”.

Μιχαέλα Νικολαράκου (18.075 μόρια)

“Στοχεύω στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, είναι η πρώτη μου επιλογή σχολής. Σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά από την αρχή. Η καραντίνα εμένα με δυσκόλεψε παραπάνω. Η αβεβαιότητα επιβάρυνε την ψυχολογική κατάσταση αλλά εν τέλει τα καταφέραμε, τα θέματα στα οποία εξεταστήκαμε θεωρώ ότι ήταν εύκολα και όλα πήγαν καλά”.

Άννα Μαρία Φραδελάκη (17.825 μόρια)

“Θα επιλέξω Χημικό – Μηχανικό της Αθήνας. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Η καραντίνα δε με δυσκόλεψε στον τρόπο που διάβαζα ή έκανα τα μαθήματα, αλλά στο ότι κόπηκε ύλη που είχα προλάβει και είχα ολοκληρώσει, όπως και οι περισσότεροι. Κατά τα άλλα ήταν βοηθητική η καραντίνα και τα διαδικτυακά μαθήματα”. 

Ορέστης Κουτρουμπάς (16.700 μόρια)

“Ήθελα σχολή Μηχανικών Υπολογιστών αλλά πιθανόν να δηλώσω λόγω μορίων Μηχανολόγος Μηχανικός, στη Θεσσαλονίκη. Η καραντίνα δε με επηρέασε αρνητικά, με βοήθησε να διαβάσω περισσότερο, ήταν ωστόσο μια δύσκολη χρονιά”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook