Στη συζήτησε τονίσθηκε πώς αν δεν βρεθεί τρόπος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, τότε δεν πρέπει να δοθούν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο

Στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης, ενημέρωθηκε από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο αναφορικά με την κατάσταση του κολυμβητηρίου, ενώ έγινε σχολιασμός για το ποιος θα αναλάβει την ανακατασκευή και εν συνεχεία τη συντήρηση, των εγκαταστάσεων.

Στον χώρου του κολυμβητηρίου, παρευρίσκοντο επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Μανώλης Κουριδάκης,] καθώς και το μελος του ΕΑΚ Παναγιωτης Σβουράκης. 

Ένα κολυμβητήριο που ανήκει στο πολυτεχνείο Κρήτης, πληρώθηκε από τη γενική γραμματεία αθλητισμού αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Είναι μία ακόμα από τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε. Αυτές οι εικόνες που αντικρύσαμε εδώ μόνο θλίψη και ντροπή προκαλούν. Ενημερώθηκα για την πορεία του ΣΔΙΤ που έχουν σχεδιάσει και κατά κάποιον τρόπο, πιστεύουν ότι με αυτό το μοντέλο, το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Τον πρώτο λόγο τον έχει το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης του χώρου και η ΓΓΑ θα βοηθήσει όπου της ζητηθεί”.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στο σχέδιο του Πολυτεχνείου για αξιοποίηση όλης της έκτασης μέσω ΣΔΙΤ. 

Ο βουλευτής Χανίων, της Ν.Δ., Μανούσος Βολουδάκης, τόνισε, ότι η Γενική γραμματεία αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει εφόσον υπάρχει ένας φορέας. Όμως αν δεν βρεθεί τρόπος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, τότε δεν πρέπει να δοθούν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο. 








Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook