Επιστολή της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου προς Περιφέρεια, ΟΑΚ και Πολυτεχνείο.

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών, που δημιουργήθηκε μετά το τραγικό περιστατικό του 2017, με το θάνατο των δύο φοιτητών στο δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, απέστειλε υπόμνημα στην Περιφέρεια, στον ΟΑΚ και στο Πολυτεχνείο με το οποίο ζητά να δρομολογηθούν τα έργα σε αυτό τον δρόμο (κυρίως ο κυκλικός κόμβος) ώστε να αποφευχθούν κι άλλα ατυχήματα, που μπορούν να στερήσουν ζωές.

"Δε θέλουμε υποσχέσεις. Ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και το ακριβές σημείο που βρίσκεται το έργο για όσους παραλάβατε νέες θέσεις είναι μόνο η αρχή. Οι πολίτες περιμένουν πράξεις και απαντήσεις. Το ίδιο και οι γονείς των φοιτητών", σημειώνεται στην επιστολή της Κίνησης. 

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι, η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ), αξιώνει από το 2017 ως ελάχιστο φόρο τιμής στη Στέλλα και το Γιάννη, να δει συγκεκριμένα έργα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Θυμίζουμε στους έχοντες ασθενή μνήμη ότι υπάρχει μελέτη για το σημείο και την ευρύτερη περιοχή όπου τα παιδιά έχασαν με φρικτό και απροσδόκητο τρόπο τα νιάτα και τη ζωή τους. Τίθεται λοιπόν το ξεκάθαρο ερώτημά μας, ως πολίτες έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε αν και κατά πόσο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μελέτη αυτή, είναι άλλη μία ατελέσφορη δημόσια σπατάλη, που θα προστεθεί στη λίστα της ντροπής μαζί με το κολυμβητήριο. Τι περιμένετε κύριοι;

Το επόμενο θύμα στο σημείο;

Σας καλούμε με σοβαρότητα και συνέπεια, όλοι μαζί ή και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με το ήθος και το αίσθημα ευθύνης σας, να πράξετε. Δε θέλουμε υποσχέσεις. Ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και το ακριβές σημείο που βρίσκεται το έργο για όσους παραλάβατε νέες θέσεις είναι μόνο η αρχή. Οι πολίτες περιμένουν πράξεις και απαντήσεις. Το ίδιο και οι γονείς των φοιτητών.

Αυτών που θα έρθουν, αυτών που φιλοξενούνται ήδη στην πόλη μας κι αυτών που άφησαν την πνοή τους εδώ.

Με τιμή , Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών

Για την ΚΚΑΠΠ
Η συντονιστική επιτροπή


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook