Σε μικρότερο ποσοστό οι Χανιώτες καταναλωτές δεν είχαν ενημερωθεί για τη χρήση μάσκας στο Σούπερ Μαρκετ.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενημερωμένοι ήταν οι Χανιώτες που πήγαν σήμερα Σάββατο για τα ψώνια της εβδομάδας στα Σούπερ Μάρκετ της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για επιβεβαλημένη χρήση μάσκας στα Σούπερ Μάρκετ ανακοινώθηκε μόλις χτες το βράδυ (της Παρασκευής), οι Χανιώτες, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και ανεξαρτήτως ηλικίας, ήταν ενημερωμένοι για το νέο μέτρο.

Μάλιστα όπως τόνισαν στο Flashnews.gr, υπάλληλοι του SM SYNKA στην Χρυσοπηγή, “εντυπωσιαστήκαμε γιατί οι πρώτοι 4-5 πελάτες, νωρίς το πρωί, φορούσαν μάσκα, φτάνοντας στο κατάστημά μας”.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο κόσμος που έκανε τα ψώνια του ήταν χαλαρός, όσο και οι υπάλληλοι ήταν απολύτως διατεθημένοι να εξυπηρετήσουν και να ενημερώσουν.

Μάλιστα, σε πρωινές του δηλώσεις, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι, “σε περίπτωση που ένας πελάτης δεν έχει μια μάσκα να του δίνουν μια μάσκα. Τα σούπερ μάρκετ το έκαναν και πριν θα το κάνουν και τώρα”.

Είναι σαφές πάντως ότι τα μέτρα είναι πιο ελαστικά αυτή την πρώτη εβδομάδα ενεργοποίησής τους, ωστόσο αναμένεται να αυστηροποιηθεί το επόμενο διάστημα, αφού το πρόστιμο των 150 ευρώ είναι ιδιαίτερα “τσουχτερό”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook