Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους νόμιμο εμπόριο και το παρεμπόριο στις τουριστικές περιοχές των Χανίων

Την άδικη και κάθε άλλο παρά προσαρμοσμένη στα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται, κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές του βόρειου παραλιακού μετώπου των Χανίων, θίγει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος».

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή που οι νόμιμες πληττόμενες επιχειρήσεις τους ακολουθούν τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας, μικροπωλητές στις παραλίες των Χανίων “αλωνίζουν”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

“Το παραεμπόριο συνιστά μείζον πρόβλημα για την οικονομία, ειδικά τη φετινή σεζόν που οι τουριστικές επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων πασχίζουν να προστατεύσουν τους πελάτες τους και τις πληττόμενες δραστηριότητές τους από έναν τόσο εύκολα μεταδιδόμενο ιό.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση των μικροπωλητών στις παραλίες της περιοχής μας, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τα σοβαρά προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Με το που άνοιξε η σεζόν, παρατηρούμε με έκπληξη τους περιπλανώμενους πωλητές να προσφέρουν τις πλέον επικίνδυνες υπηρεσίες τους στους τουρίστες, ενώ από την άλλη πλευρά, τις νόμιμες επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας  που προστατεύουν την υγεία των πελατών μας με τα αυστηρά μέτρα που ακολουθούν.

Μέσα σε όλα τα υγειονομικά και οικονομικά ζητήματα που έχει προκαλέσει αυτή η πρωτόγνωρη,  κατάσταση, παρακαλούμε,  τις αρμόδιες αρχές να βοηθήσουν, ώστε εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην παραλία από κλιμάκια, να βεβαιώνονται πρόστιμα και να γίνονται συνεχώς κατασχέσεις για το διάστημα της σεζόν που μας απομένει, ώστε να απομακρυνθούν όλοι οι  μικροπωλητές από την παραλία”

              

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook