Υπάρχουν φόβοι για διασπορά του ιού. Κλείνει ο Δήμος.

Μεγάλη ανησυχία στον Δήμο Φαιστού, αφού σε συνέχεια της χτεσινής ημέρας, βρέθηκε σήμερα θετικός στον κορωνοϊό και δεύτερο στέλεχος της δημοτικής αρχής και μάλιστα (και αυτός) αντιδήμαρχος.

Όπως αναφέρει το e-mesara.gr είχε ήπια συμπτώματα τις τελευταίες ημέρες και σήμερα έκανε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Ο αντιδήμαρχος είναι στο σπίτι του σε καραντίνα.

Όπως είναι λογικό έχει σημάνει "συναγεμός στην περιοχή και στον Δήμο Φαιστού και μάλιστα με ανακοίνωσή του σήμερα, ο Δήμος κάνει γνωστό ότι αύριο θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους:

Για προληπτικούς λόγους κλειστός τη Δευτέρα ο Δήμος Φαιστού

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει:

«Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε».