Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μπορεί η πυρκαγιά στο Μουστάκο του Σελίνου Χανίων να έχει τεθεί, ουσιαστικά, υπό έλεγχο, ωστόσο, επειδή κάποιες πολύ μικρές εστίες ανάβουν σε διάφορα σημεία και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μεγάλης έντασης, δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να παραμείνει στο σημείο τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χτες στις 2 το μεσημέρι και ενεργοποίησε ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσία, τριών Νομών (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου). Πιο συγκεκριμένα στο δύσβατο σημείο επιχείρησαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 44 άνδρες, υδροφόρα οχήματα από τους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Αποκόρωνα, τρία πεζοπόρα τμήματα από Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και δύο ελικόπτερα (ένα Ericson από Αθήνα και το Καμόβ που εδρεύει στα Χανιά). Συντονιστής ολων των ενεργειών ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Δημοσθένης Μπουντουράκης.  

Πολλές οι ζημιές – Δεν απειλήθηκαν σπίτια

Πολλές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε μεγάλη χορτολιβαδική και δασική έκταση, καθώς επίσης και δεκάδες ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποστεί ζημιές και κτήριο το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ήταν παλαιό σπίτι, αποθήκη ή αγροτική κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα Χανιά, την Κίσαμο, την Κάντανο και τον Καμπανό θα παραμείνουν στο σημείο, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα και έως ότου εξασφαλιστεί ότι η πυρκαγιά έσβησε πλήρως, ενώ αναμένεται να παραμείνει και το ένα τουλάχιστον από τα τρία πεζοπόρα τμήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook