Η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί καθόλου την κατάσταση. Έρχονται και καναντέρ από την Ελευσίνα.

-Τελευταία ενημέρωση 14:44-

Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά και η πυροσβεστική υπηρεσία είχε θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στο Μουστάκο Σελίνου στα Χανιά, λίγο μετά τις 10 το πρωί η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι υψηλής έντασης και αυτό δεν  ευνοεί καθόλου την κατάσταση!

Μάλιστα, η φωτιά συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου κοντά στον οικισμό Σκλαβοπούλα με την πιθανότητα να εκκενωθεί το χωριό πλέον να μειώνεται! Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες αναφέρουν  ότι δεν κινδυνεύουν οικισμοί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά πέρασε κοντά από σπίτια και προξένησε κάποιες ζημιές σε κάποια από αυτά.

(Φώτο: Βαγγέλης Δεσποτάκης – Η φωτιά απειλεί το ραντάρ)

Δύο ελικόπτερα στη μάχη, έρχονται και καναντέρ!

Εκτός από τα 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 άνδρες, επιχειρούν 3 πεζοπόρα τμήματα και δύο,πλέον, ελικόπτερα Έρικσον που πραγματοποιούν ρίψεις (το ένα ήρθε σήμερα από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την Ελευσίνα).

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έρχονται από Αθήνα και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ για να συνδράμουν στα περισσότερα από 20 οχήματα της πυροσβεστικής που επιχειρούν και φυσικά στα δύο ελικόπτερα.

Η κατάσταση είναι εκ νέου δύσκολη, σε μια πυρκαγιά που τείνει να κλείσει 24 ώρες!

(Φωτογραφίες Βαγγέλης Δεσποτάκης)

Χαρακτηριστική φωτογραφία του Αντρέα Σολανάκη (δημοσιευμένη στις Σελινιώτικες Πινελιές) με τη φωτιά να απειλεί σπίτι στην Σκλαβοπούλα.

Βίντεο (Κώστας Πατσουράκης)- Ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από τη λιμνοδεξαμενή Κουντούρας .

(Φώτο: Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά)

Συνεχής ενημέρωση…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook