Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις Καλύβες, εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων της ΚΝΕ, ενταγμένη στην Προφεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Άνθρωποι όλων των ηλικιών από την περιοχή συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από το νέο κορονοϊό.

Η εκδήλωση  άνοιξε με χαιρετισμό από τον Θωμά Μπέτσιο, μέλος του ΤΣ Χανίων της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τη σημασία της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. 

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή του Ντοκιμαντέρ «Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι» , που δημιουργήθηκε με αφορμή την αποκάλυψη, στις 12 Οκτώβρη 2019, από την ΚΕ του Κόμματος, του μεγάλου μνημείου στη Γυάρο προς τιμήν των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Το ταξίδι του Φεστιβάλ συνεχίζεται στις 20 Αυγούστου στο Καστέλι .

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή», θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με πολιτική ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία από τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Γιάννη Κότσιρα.