Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις – Τι είπε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι η εισήγηση των ειδικών για μάσκες από τα νηπιαγωγεία γίνεται αποδεκτή.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως ανέφερε στον Alpha ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί οι μαθητές να φοράνε μάσκα από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε εκείνο το σημείο η υπουργός ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη εισήγηση γίνεται αποδεκτή, απαντώντας: «Την αποδεχόμαστε», αλλά σημείωσε πως όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων – Οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες

Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Έχει αποφασιστεί το άνοιγμά τους σε πλήρη σύνθεση, με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό όπως εκτεταμένη χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα, εξήγησε, προαναγγέλλοντας πως οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα συνολικά από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε και την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού οφείλεται στη χαλάρωση στο εσωτερικό της χώρας και στον εφησυχασμό, «αυτόν προσπαθούμε να αποτινάξουμε με συνεχή μηνύματα και τα νέα περιοριστικά μέτρα».

Η μεγαλύτερη διασπορά, επέμεινε ο κ. Πέτσας, δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα αλλά στην εσωτερική χαλάρωση, και πρόσθεσε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας απαντά σε όλους όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα πως το πράγμα ξεφεύγει.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook