Τα Χανιά είναι στο “επίκεντρο” του ενδιαφέροντος, με αρνητική φυσικά έννοια, λόγω κορωνοϊού.

Ο “κόκκινος συναγερμός” έχει χτυπήσει για τα Χανιά εδώ και αρκετές ημέρες, με αποκορύφωμα φυσικά, την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από την περασμένη Τρίτη (25/8) και έως την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα θα επεκταθούν χρονικά…

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στα Χανιά από τα τελη της προηγούμενης εβδομάδας και στην κυριολεξία “σαρώνει” τις δημόσιες υπηρεσίες. Το γεγονός ότι τα Χανιά παραμένουν σε υψηλές θέσεις κρουσμάτων ανά την Ελλάδα έχει “θορυβήσει” τον Εθνικό Οργανισμό και το Υπουργείο Υγείας φυσικά, με συνέπεια το κλιμάκιο να πραγματοποιεί συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη. Το ίδιο κλιμάκιο ήταν που πραγματοποίησε ελέγχους στο Νοσοκομείο Χανίων όταν βγήκε θετικό δείγμα σε έγκυο που νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Χτες, το κλιμάκιο για παράδειγμα βρέθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, όπου πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε υπαλλήλους υπηρεσιών, δίνοντας ωστόσο προετεραιότητα στις υπηρεσίες “υψηλού κινδύνου” για κορωνοϊό, λόγω συσσώρευσης κόσμου, όπως τα ΚΕΠ,αλλά και η υπηρεσία πρόνοιας.

Το κλιμάκιο λαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό δειγμάτων, ενώ όπως ανακοίνωσαν στους υπαλλήλους θα τους ενημερώσουν τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα των δειγμάτων, μόνο αν αυτά αποδειχθούν “θετικά”.

Το ίδιο κλιμάκιο βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τις προηγούμενες ημέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου επίσης πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ στόχος είναι να πάρουν δείγματα από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη και πέριξ αυτής (αν ήδη δεν έχει πράξει κάτι τέτοιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook