Μεγάλα τα μέτρα ασφαλείας στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Μια νέα πραγματικότητα ξημέρωσε για τους 69 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν το πρωί της Κυριακής όταν το σκάφος με το οποίο είχαν ξεκινήσει από τα νότια παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, αλλά προσέγγισε στα νότια παράλια των Χανίων.

Συνολικά στο σκάφος ήταν 70 άτομα (50 άντρες, 7 γυναίκες και 13 παιδιά) αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ένας απο αυτούς θεωρείται ως ο διακινητής.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η διαδικασία προώθησής τους σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής δεν θα ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά θα παραμείνουν σε περιορισμό στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι – όπου μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής  –  για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καραντίνα θα ισχύσει ασχέτως με τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία θα υποβληθούν σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για τον σκοπό αυτό, ο χώρος στο κλειστό κολυμβητήριο, περιφράχτηκε και κλείστηκε με την είσοδο και έξοδο να επιτρέπεται μόνο σε λιμενικούς, αστυνομικούς, στους υπαλλήλους του Δήμου και στους εθελοντές που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για να υπάρχουν όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες διαμονής στους ανθρώπους αυτούς.


Οι ίδιοι εκτός από τον μεγάλο ενιαίο στεγασμένο χώρο στον οποίο θα διαμείνουν, θα μπορούν να βγαίνουν και σε διπλανό αύλειο χώρο, ο οποίος επίσης έχει περιφραχθεί, ενώ τους έχουν δοθεί και μάσκες τις οποίες πρέπει να φορούν.

Με μια τεράστια κινητοποίηση του Δήμου Χανίων, εξασφαλίστηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για να πλένονται, τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες, ενώ με έξοδα του Δήμου εξασφαλίστηκε η τροφοδοσία τους με τροφή πέντε φορές την ημέρα και άφθονα εμφιαλωμένα νερά.

Επίσης εντός της ημέρας, θα τοποθετηθούν και δύο ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Να σημειωθεί πως μέχρι αργά χθες το βράδυ και σήμερα από νωρίς το πρωί στο σημείο ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ελένη Ζερβουδάκη προκειμένου να ελέγχει πως όλα βαίνουν καλά.

Στο μεταξύ και προς το παρόν η φύλαξή τους παραμένει στην δικαιοδοσία του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε και συνέλαβε ως διακινητή τον άνθρωπο που είχε την ευθύνη πλοήγησης του σκάφους και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook