Μηχανοκίνητη πορεία από τον κόμβο των Μουρνιών στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Δεκάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Χανιά 

Η πορεία ξεκίνησε από τον κόμβο των Μουρνιών και στην συνέχεια μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης κατευθύνθηκε στην πλατεία 1866.

Την κινητοποίησαν διοργάνωσαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Πολίτες Χανίων»  οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «με πρόσχημα τα μέτρα για τον covid-19 ξεκίνησε και συνεχίζεται εντελώς ατεκμηρίωτα και αδικαιολόγητα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε μερικές ακόμα περιοχές ένα πρωτοφανές λοκ ντάουν, εξοντωτικό για την τοπική οικονομία, κατασταλτικό για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Επειδή αυτό καταντά εξοντωτικό για όλη την περιοχή μας, καταστροφικό για όλους του ήδη χτυπημένους βαριά από τα μνημονιακά μέτρα μια δεκαετίας Χανιώτες. Ζητάμε από όλους τους πάσης φύσεως φορείς της τοπικής μας κοινωνίας, θεωρούμε αυτονόητο βασικό χρέος τους και χρέος όλων μας να ορθώσουμε κάθε φορέας χωριστά μα και όλοι μαζί συντονισμένα, κραυγή αποδοκιμασίας και εναντίωσης με κάθε δυνατή νόμιμη μορφή κατά της στοχοποίησης της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook