Μαζική και με δυναμισμό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με συνθήματα όπως “ανεπιθύμητος ο Πομπέο”, “τα χρήματα στους λαούς και όχι για εξοπλισμούς,  και “οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Με αρκετά ικανοποιητική και δυναμική συμμετοχή, οι διαδηλωτές κρατώντας πανώ και πλακατ και φωνάζοντας συνθήματα έκαναν και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν το κλείσιμο των ξένων βάσεων στη Σούδα και την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε στρατιωτικό σύμφωνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης, « σήμερα διαδηλώνουμε κατά της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ , περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης τόνισε: « Η σημερινή επίσκεψη Πομπέο και τα όσα είπε, κατέδειξαν τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, και άλλα σωματεία, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ , ΚΚΕ Μ-Λ,το ΜεΡΑ και άλλοι φορείς.