Πολίτες που είναι από τα Χανιά ή μένουν στα Χανιά - Μεταξύ αυτών ονόματα όπως Μάρω Δούκα, Ιωάννα Καρυστιάνη, Σταμάτης Κραουνάκης και άλλοι

Νέες υπογραφές συμπόρευσης με το κάλεσμα της, συγκέντρωσε η πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστελίου.

Επιπλέον 24 πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά, τον πολιτισμό, είναι από τα Χανιά ή μένουν στα Χανιά, συντάσσονται με την πρωτοβουλία πολιτών η οποία πλέον αριθμεί 46 μέλη.

Συγκεκριμένα οι 24 πολίτες που προστέθηκαν είναι οι ακόλουθοι:

Αεράκης Μιχάλης
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Αρχοντάκης Κώστας του Εμμανουήλ
Βουτετάκη Κατερίνα
Γιαννουλάκη Αθηνά
Δούκα Μάρω
Καλυβιανάκη Κατερίνα
Καρυστιάνη Ιωάννα
Κορονιωτάκης Μανώλης
Κραουνάκης Σταμάτης
Λιοδάκης Ανδρέας
Μαργαρώνης Γιάννης
Μαχαιρίδης Χρήστος
Μπέλμπας Χρήστος
Μπούχλη Ελένη
Ντουντουνάκης Μανώλης
Ορνεράκης Σπύρος
Πιτσιτάκης Γιώργος
Ποντικάκης Φώτης
Τζοτζολάκης Μανώλης
Τζοτζολάκη Όλγα
Φουρναράκης Ιωσήφ
Φραγκάκης Μανώλης
Χναράς Γιάννης

Το κάλεσμα και οι πρώτες υπογραφές

Τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, που η τέως και νυν πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε να εκμίσθωση/εκχώρηση προκειμένου να γίνουν ξενοδοχεία αποτελούνμαζί με άλλα μνημεία τον πυρήνα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την "καρδιά" της πόλης των Χανιών από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακόμα και πρόσφατα, δεν επέδειξαν ούτε σεβασμό ούτε ευγνωμοσύνη στη τοπική κοινότητα η οποία φρόντισε να περιέλθουν τα μνημεία της προκειμένου να στηριχθεί το τότε νεοσύστατο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στεγάζοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.

Πρόκειται για απόφαση η οποία είναι εχθρική προς την πόλη και τους κατοίκους της.

Πιστεύουμε ότι η σύμβαση του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον ιδιώτη πρέπει να ανακληθείάμεσα μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών εξακολουθεί να επιμένει παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την ίδια την οργανωμένη τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τον λόγο τώρα τον έχουν οι φορείς της πόλης και κυρίως οι πολίτες αυτού του τόπου οι οποίοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μαζικά.

Αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία για ανοικτό πάνδημο κάλεσμα προκειμένου να αποτρέψουμε την εκποίηση. Τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης της πρωτοβουλίας μας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και Χανιωτών πολιτών.

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με νέα ημερομηνία την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 18.00 στο  Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης.

Το κάλεσμα αυτό είχαν αρχικά υπογράψει οι παρακάτω 22 πολίτες

Αγγελάκη Μαριάννα
Ανδριανάκης Μιχαήλ
Βεργεράκης  Λευτέρης
Βλαζάκη Μαρία
Γιανναράκη Παρασκευή
Γιατρουδάκης Βασίλης
Γύπαρης Κώστας
Κλωνιζάκης Μίλτος
Κυριακάκης Γιάννης
Λεκάκης Ευθύμης
Λουτσέτης Χαράλαμπος
Μακράκη Χρυσούλα
Μαρκουλάκης Στέφανος του Εμμανουήλ
Μπιτσάκη Δανάη
Παπαδουλάκης Γιάννης
Πιστόπουλος Ζαχαρίας
Σκαμνάκης Αντώνης
Τσουκάτος Γιάννης
Σημανδηράκη Ζαχαρένια
Σταυρουλάκης Κώστας
Χιωτάκης Σήφης του Γεωργίου
Χιωτάκης Σήφης του Ιωσήφ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook