Για συνειδητή πράξη από τον κατηγορούμενο έκανε λόγο ο Εισαγγελέας της έδρας.

Τελευταία ενημέρωση 17:40

Ζητώντας την ενοχή του για δύο κακουργήματα και για ένα πλημμέλημα, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και για την κατηγορία του βιασμού, ενώ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Περιγράφοντας εκείνες τις δραματικές και τραγικές ώρες για την αμερικανίδα βιολόγο ο κ. Εισαγγελέας ανέφερε:

«Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό…..πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι ενώ κόπηκε και το αυτί της. 

Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ παγκαζ ,και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της……»

Αναφερόμενος στην τελευταία πράξη του δράματος στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά και στο σημείο όπου υπήρχε η τρύπα προς την σπηλιά, είπε: « την έριξε ο κατηγορούμενος σε αυτό από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε από εθελοντές εξερευνητές. Το γεγονός ότι καθάρισε το αυτοκίνητο μετά το συμβάν αλλά και το δειγματοληπτικό υλικό από τις κάμερες, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό της θανούσης στο παπούτσι του κατηγορουμένου, το αίμα στην ομπρέλα με την οποία τυλίχτηκε το πτώμα αποδεικνύουν ότι εκείνος έκανε την πράξη.»

Και η αγόρευση του Εισαγγελέα κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττόμενων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης που ξεκίνησε απο νωρίς το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της οικογένειας της Suzanne Eaton και του δικηγόρου του κατηγορούμενου.

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων

Στην αγόρευση τους οι δικηγόροι της οικογένειας της Suzzane Eaton. Βάσω Πανταζή και Γιώργος Τζερίζ τόνισαν ότι στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου έλαβε χώρα το πιο ειδεχθές έγκλημα.

 «Είναι η τέταρτη φορά που έπεσε κάποια γυναίκα στον δρόμο του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο σας διάβασε τις καταθέσεις των συγκεκριμένων γυναικών, οι οποίες είχαν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019 χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο με το αυτοκίνητο του»ανέφεραν.

Επιπλέον τονίστηκε, ότι βάσει των καταθέσεων ήθελε να την πατήσει με το αμάξι του και ότι πράγματι βίασε την άτυχη Σουζαν καθώς στην αρχική κατάθεση του είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τις πράξεις του βιασμού, ωστόσο, ερχόμενος στο δικαστήριο ανασκεύασε τα λεγόμενα του και μίλησε περί ατυχήματος.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Παντελής Ζέλιος, στην αγόρευσή του ισχυρίστηκε πως από την ιατροδικαστική εξέταση δεν υπήρξαν ίχνη βιασμού και ότι δεν υπήρξε σεξουαλικό κίνητρο.
Επίσης αναφέρθηκε επι μακρόν στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πως επρόκειτο για ένα τροχαίο ατύχημα και πως το λάθος του ήταν ότι δεν ενημέρωσε αρμοδίους αλλά από φόβο επιχείρησε να το κρύψει.

«Οι πραγματογνώμονες κατέληξαν ότι ο κατηγορούμενος έχει χαμηλό iq. Ο κατηγορούμενος έχει ένα παιδικό μυαλό και το αποδεικνύει το χαμηλό του iq. Η ζωή του όλη είναι τι βλέπει στο διαδίκτυο. Ίσως ο ναρκισσισμός τον βάζει πάνω από οτιδήποτε. Ίσως λόγω του ναρκισσισμού να μην έχει επίγνωση των πράξεων του, καθώς όπως είπε και η κλινική ψυχολόγος ενώπιον του δικαστηρίου ο ναρκισσισμός είναι μια διαταραχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέλιος.

Στην συνέχεια το Δικαστήριο θα αποσυρθεί προκειμένου να εκδόσει την απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook