Ασυνήθιστες εικόνες στα Χανιά για Οκτώβρη μήνα – Πολίτες σε ρόλο πολιτικής προστασίας μπήκαν μέσα στο ποτάμι στο Καλαμάκι για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά –  Μεγάλη ζημιά σε ελιές – Ξηλώθηκε τέντα στο λιμάνι​

Η αλλαγή του καιρού έγινε από νωρίς το βράδυ αισθητή στα Χανιά, με βροντές, αστραπές και βροχή.

Σε κάποιες περιοχές ωστόσο των Χανίων έγινε πιο αισθητή η μεταβολή του καιρού καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έπεσε χαλάζι και μάλιστα σε μεγάλο μέγεθος. Η χαλαζόπτωση δε, ήταν έντονη αν και δεν κράτησε για πάρα πολύ ώρα.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τη χαλαζόπτωση στα Χανιά λίγη ώρα πριν τις 23.30 το βράδυ.

Οδός Κισάμου

Δυστυχώς, η χαλαζόπτωση αυτή προκάλεσε ζημιές σε ελαιόδεντρα που αυτή την εποχή είναι φορτωμένα και μόλις ξεκινούσε η περίοδος ελαιοσυγκομιδής. 

Δείτε φωτογραφίες από την Αγία Μαρίνα

Από την γρήγορη μεταστροφή του καιρού και την μπόρα, δεν έλειψαν τα προβλήματα. Στην περιοχή Καλαμάκι στα Χανιά, τα νερά του ποταμού φούσκωσαν, ενώ τα φερτά υλικά και τα καλάμια εμπόδιζαν την έξοδό τους. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αναλάβουν τον ρόλο της πολιτικής προστασίας, να μπουν ακόμα και μέσα στο κανάλι και να απομακρύνουν όπως – όπως φερτά υλικά προσπαθώντας να δώσουν διέξοδο στα νερά. Δεν δικαιολογείται το ποτάμι στο Καλάμι να παρουσιάζει αυτή την εικόνα φθινόπωρο και να μην έχει καθαριστεί. Μάλιστα όπως ανέφερε κάτοικος στο Flashnews.gr, πολίτες έχουν απευθυνθεί αρκετές φορές στην περιφέρεια για το θέμα, γιατί χρειάζεται να γίνει διάνοιξη στο ποτάμι προκειμένου να βρίσκουν έξοδο τα υλικά που κατεβαίνουν με τα νερά. Παρόλα αυτά τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει.

Από την μπόρα επίσης ξηλώθηκε τέντα από κατάστημα στο ενετικό λιμάνι Χανίων ενώ και ο δρόμος στην περιοχή του Κλαδισού, γέμισε νερά, δυστυχώς ως συνήθως, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει κατάστημα που λειτουργεί στο σημείο.

Δείτε τον χάρτη με τους κεραυνούς που έπεσαν πάνω από τα Χανιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook