Τι ειπώθηκε για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  16/11/2020, με θέμα τα το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στην Περιφέρεια Κρήτης , συμμετείχε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων, ο Πρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης.

Μετά από την τοποθέτηση και το ερώτημα  για το εν λόγω θέμα, του περιφερειακού συμβούλου Ιωάννη Μανούσακα (Βλαντά) και παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της Ο.Ε.Β.ΕΝ.Χ. ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης και επέκτασης του προγράμματος έτσι ώστε, να καλυφθεί η πλειονότητα των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε από το Μάρτιο του 2020.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΧ, “ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, αφού παραδέχτηκε την ανάγκη ενίσχυσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων της Κρήτης δήλωσε τα εξής:

1) Επιπλέον, άμεση πίστωση 10 εκατομμύριων στο πρόγραμμα της περιφέρειας που τρέχει έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις
2) Τον Ιανουάριο του 2021 και αφού θα έχει προχωρήσει το εν λόγω πρόγραμμα με γρήγορες διαδικασίες θα κατατεθεί νέο πρόγραμμα με ευνοϊκότερους όρους για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Σκοπός είναι η ένταξη όσων θα μείνουν έξω από το πρόγραμμα που ήδη τρέχει.
3) Σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα συζητηθεί το ενδεχόμενο όλα τα προγράμματα αναφορικά με την Πανδημία που χειρίζεται η Περιφέρεια Κρήτης να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η επόμενη προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ ( 2021-2027 )

Μετά τα τελευταία νέα, η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. ευχαριστεί θερμά  τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξη των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων της Κρήτης. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις όποιες λογικές και ώριμες  διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία αναφορικά με την ανάπτυξη του νησιού μας και τη στήριξη των συναδέλφων μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook