Για τα αποτελέσματα θα ενημερωθεί ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με SMS ή τηλεφώνημα

Με το που «άναψε το πράσινο φως» από τα τέσσερα συνεργεία του ΕΟΔΥ στις 10:00 το πρωί, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στον χώρο στάθμευσης πίσω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου ήταν τα συνεργεία για την δειγματοληψία την γνωστή ως rapid test για τον κορωνοϊό.

Με την μέριμνα αστυνομικών τα αυτοκίνητα εισέρχονται στον χώρο από την οδό Πυθαγόρα (δεξιά του μεγάρου της αντιπεριφέρειας και των δικαστηρίων) και η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ καταγράφουν ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού τηλεφώνου και ΑΜΚΑ και στην συνέχεια παίρνουν το δείγμα από την μύτη.

Δειγματοληψίες γίνονται μόνο σε όσους προσέρχονται με κάποιο όχημα και όχι σε πεζούς.

Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής μετά από αίτημα του οποίου αποφασίστηκε να γίνει αυτό το πρώτο rapid test στα Χανιά, ενώ επικεφαλής είναι ο Επόπτης κινητών μονάδων υγείας Χανίων, ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ Στέφανος Ντουκάκης.

Η δειγματοληψία ολοκληρώνεται στις 14:00 ενώ εκτιμάται πως η συνολική συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη.

Να σημειωθεί πως για τα αποτελέσματα θα ενημερωθεί ο κάθε πολίτης ξεχωριστά  μετά από λίγες ώρες, με SMS ή τηλεφώνημα στο κινητό που δήλωσε, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα κληθεί να κάνει και μοριακό τεστ για την επιβεβαίωση.

Το συνολικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook