Oι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω των φαρμακείων.

Πολλαπλά κανάλια για την οργάνωση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό προανήγγειλε την αξιοποίηση των περίπου 10.000 φαρμακείων για τα ραντεβού.

Εξετάζεται η χρήση και των ΚΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω των περίπου 10.000 φαρμακείων. Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, επειδή υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια όπως τα φαρμακεία για το κλείσιμο ραντεβού.

Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και η αξιοποίηση και χρήση των ΚΕΠ. Μέχρι το τέλος του χρόνου ίσως ανακοινωθούν κι άλλοι τρόποι πέραν της άυλης συνταγογράφησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατοχύρωση της άρτιας λειτουργίας της εμβολιαστική διαδικασίας. “Όλα να γίνουν σωστά και προγραμματισμένα κι αυτό είναι ευθύνη και προτεραιότητα όλων μας”, είπε ο κ. Πιερρακάκης στην ομιλία του.

Παράλληλα τόνισε ότι απέναντι σε κάθε αντιεπιστημονική και ψευδή άποψη, πρέπει να προτάξουμε το ανάστημά μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook