Με αναμετρήσεις από 4 ομάδες της πρώτης 8άδας τα σημερινά μας προγνωστικά. Ολυμπιακός, Βαλένθια, Ζενίτ και Μπάγερν ψάχνουν τη νίκη που θα τους εδραιώσει σε θέσεις πλεί-οφ και θα τους απομακρύνει από τους διώκτες τους. 

Συντάκτης: Νίκος Βλάχος 

ZENIT – ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΖΕΝΙΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντός προγράμματος η ήττα από την Ρεάλ στην Μαδρίτη με 79-72. Προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε. Για μόλις ένα ημίχρονο όμως. Οι Μαδριλένοι όμως μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έτρεξαν ένα σερί 20-3 και κάπως έτσι τελείωσαν όλα. Η ομάδα του Πασκουάλ αργότερα κατάφερε να κάνει ένα δικό της σερί 9-0, αλλά το μόνο που ουσιαστικά κατάφερε είναι να μειώσει την έκταση του τελικού αποτελέσματος.

Δεύτερη σερί ήττα για την Ζενίτ, και όσο και αν αυτή της Μαδρίτης ήταν λογική, η εντός έδρας από την Φενέρ “πόνεσε” πολύ. Και κάνει τον σημερινό αγώνα με την Μπάγερν μια must-win αναμέτρηση. Για να μπορέσει να γίνει αυτό θα πρέπει ο Πάνγκος να θυμίσει τον παίκτη που έκανε τον Πασκουάλ να τον επιλέξει. Και να δώσει τον απαιτούμενο ρυθμό στην ομάδα του. Να σημειώσουμε ότι η Ζενίτ με την μέχρι τώρα παρουσία της φαντάζει το 6ο φαβορί στην πλατφόρμα του στοιχιμαν για κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Στατιστικά Στοιχήματος: Στα τελευταία 4 παιχνίδια της Euroleague, ανεξαρτήτως έδρας ή αποτελέσματος οι Ρώσοι έχουν σημειώσει από 72 έως 75 πόντους. 
 
ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίζοντας εκπληκτικά στην άμυνα κατάφερε να πάρει άλλη μια εντός έδρας νίκη απέναντι στην φορμαρισμένη Βιλερμπάν με 76-62. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι δεν έδωσε στους Γάλλους το εύκολο σουτ και έκανε την ρακέτα της άβατο. Στη συνέχεια το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι κάτι που ξέρει επίσης πολύ καλά. Να διαχειριστεί το παιχνίδι. Και έτσι έφτασε μέχρι τη λήξη και τη νίκη. 

Το σημαντικό για την Μπάγερν είναι ότι μπορεί και κερδίζει ακόμη και όταν βασικά στελέχη της απουσιάζουν, Όπως ο Σέρβος φόργουρντ Λούσιτς που δεν μπόρεσε να τους ενισχύσει στην αναμέτρηση με την Βιλερμπάν. Ο Λούσιτς είναι αμφίβολος και για την σημερινή αναμέτρηση απέναντι στην Ζενίτ. Αγώνα τον οποίο οι Βαυαροί και πάλι αναμένεται να τον προσεγγίσουν με όπλο την δυνατή τους άμυνα,  

Στατιστικά Στοιχήματος: Σημειώνει κάτω από 80 πόντους στις τελευταίες δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις της. 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ακόμη και όταν κερδίζει η Ζενίτ το κάνει χωρίς να εντυπωσιάσει επιθετικά. Στην στιβαρή τους άμυνα βασίζονται οι φιλοξενούμενοι. Από το να μπλέξουμε με το σωστά διαβασμένο χάντικαπ του σημείου προτιμότερο να ποντάρουμε στους πόντους. 
Επιλογή μας το under 150.5 σε απόδοση 1.90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δύο μεγάλες νίκες ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των “ερυθρόλευκων” την περασμένη εβδομάδα. Στον εξ αναβολής αγώνα με την Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της με 88-96 και συνέχισε με διπλό στο Βελιγράδι κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 79-81. Με πολλαπλούς πρωταγωνιστές ο Ολυμπιακός καθώς η νίκη επί της Μπαρτσελόνα προήλθε από την καθοδήγηση του Κώστα Σλούκα, ενώ στο Βελιγράδι ανέλαβαν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης. 

Η δεύτερη “διπλή-αγωνιστική” που ο Ολυμπιακός θα δώσει στην έδρα του. Την προηγούμενη επιβλήθηκε επί των Μακάμπι και Ολίμπια Μιλάνο. Το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Ολυμπιακού είναι η παρουσία πολλών πρωταγωνιστών στις τάξεις του. Στοιχείο που θα του φανεί χρήσιμο στις δύο αναμετρήσεις της εβδομάδας. Αμφίβολος, τουλάχιστον για την αναμέτρηση με την Βαλένθια ο Παπανικολάου. 

Στατιστικά Στοιχήματος: Δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει φέτος την έδρα του ο Ολυμπιακός, καθώς στο ΣΕΦ έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες. Πάντως όταν ξεπερνά τους 80 πόντους κερδίζει.  

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=3MUKh_MIPpQ 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήταν η νικήτρια στο θρίλερ της προηγούμενης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε 76-74 της Εφές με σουτ του Κλέμεν Πρέπελιτς σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Σε ένα ματς που κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να αποκτήσει διαφορά, την διαφορά την έκαναν οι σταρ της κάθε ομάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευτυχία να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον Μάικ Τόμπεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ κατάφερε να έχει τον έλεγχο και στις δύο ρακέτες και να συνεισφέρει επιπλέον με 21 πόντους. 

Ιδιαίτερα ασταθής ως ομάδα η Βαλένθια, ενώ έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Ειδικά εκτός έδρας έχει χάσει αγώνες που θεωρητικά τους είχε. Κυρίως γιατί δεν μπορεί να επιβάλει τον ρυθμο της. 
Στατιστικά Στοιχήματος: Οι πέντε από τις οκτώ νίκες της έχουν σημειωθεί με διαφορά πέντε πόντων ή μικρότερη. 
 
ΠΡΟΤΑΣΗ: Όσο περνάει ο καιρός τόσο δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του επιθετικά ο Ολυμπιακός. Και σήμερα αντιμετωπίζει μια ομάδα που και για την άμυνά της δεν φημίζεται και της αρέσει να δίνει υψηλό ρυθμό στα παιχνίδια της. Θα κοιτάξουμε προς τους πόντους. 
Επιλογή μας το Over 159.5.σε απόδοση 1.90

Προγνωστικά στοιχήματος μπάσκετ σήμερα και αναλύσεις στο webfreebets.com, όπως επίσης και πληροφορίες και αναλύσεις για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Νέα και ειδήσεις μπάσκετ από τα τοπικά πρωταθλήματα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

21+, Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. ΚΕΘΕΑ Γραμμή Βοήθειας 1114 ή 210-923777.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook