Τα πέντε νέα χτεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο Χανίων έχουν δημιουργήσει άγχος και αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι, από την πλευρά του Δήμου Χανίων ανέμεναννα μην υπάρξουν νέα κρούσματα κορωνοϊού, μετά τη διενέργεια των τεστ χτες Πέμπτη. Ωστόσο τα πέντε νέα κρούσματα, τρία σε τρόφιμους και δύο σε εργαζόμενους έχουν ταρακουνήσει για τα καλά τη δομή.

Τα μέτρα προστασίας έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, αλλά όπως τονίζει στο Flashnews.gr ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης “τηρούμε όλα τα μέτρα και με το παραπάνω. Από τη στιγμή όμως που μπήκε ο ιός στο γηροκομείο πρέπει να ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ωστόσο εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε να μην επεκταθεί το πρόβλημα”.

Πλέον, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν τα νέα τεστ που θα υποβληθούν τρόφιμοι και εργαζόμενοι. Τα τεστ είναι προγραμματισμένα να γίνουν κανονικά την Κυριακή (10/1), ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ αυτά θα γίνουν την Δευτέρα (11/1) το πρωί. Φυσικά τα τεστ που υποβάλλονται τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο είναι τα μοριακά (PCR).

Tην ίδια στιγμή γίνονται μεγάλες προσπάθειες, ώστε οι τρόφιμοι να τηρούν τα μέτρα πρόληψης, με δεδομένο ότι πρόκειται για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που, και τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα και κυρίως μπορεί να πάσχουν από διάφορες ασθένειες που ενδέχεται να μειώνουν την αντίληψή τους πάνω στο πρόβλημα που υπάρχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook