Στην σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησε το Λιμεναρχείο Σητείας για το ιστιοφόρο με τους Τούρκους επιβαίνοντες που βρέθηκε στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας.

Στο σκάφος βρίσκονταν οκτώ άτομα, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, που υποστήριζαν πως ήταν πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος Ερντογάν και ήρθαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο. Το ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα sos το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής έδεσε στην μαρίνα της Σητείας ενώ σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ακολούθησαν πέντε συλλήψεις.

Η σχετική ανακοίνωση:

Στο λιμένα Σητείας οδηγήθηκε το Ι/Φ σκάφος ”ΜΑ” σημαίας Τουρκίας, με επτά (07) αλλοδαπούς (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά) επιβαίνοντες, το οποίο εντοπίστηκε σε δυσχερή θέση από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. ανατολικά ν. Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση  Ι/Φ σκάφους στην ανωτέρω περιοχή. Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος  και το συνόδευσαν αρχικά στον όρμο «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ» Δήμου Σητείας όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Σητείας .

Από το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι πέντε (05) ενήλικες αλλοδαποί, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook