Περισσότεροι από 3.000 υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί στην Κρήτη

Από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου μέχρι και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Χανίων 929 υγειονομικοί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTeck ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρώτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία».

Τώρα πλέον η ομάδα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων, ετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο που αφορά στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και συγκεκριμένα των άνω των 85 ετών και των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Χανίων έχουν δηλωθεί τα πρώτα ραντεβού για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, ενώ σε αυτό το στάδιο εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν και στα ΚΥ Χανίων (ΤΟΜΥ) εκεί που ήταν το παλιό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως οι άνω των 85 ετών που έχουν ενταχθεί στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν αυτόματα SMS για την ημερομηνία εμβολιασμού τους και αν το αποδεχθούν τότε κλείνεται το ραντεβού.

Όσοι δεν είναι στην άυλη συνταγογράφηση και οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιασθούν μέσω εφαρμογής στο emvolio.gov.gr ή όσοι δυσκολεύονται με την ηλεκτρονική τεχνολογία μπορούν να κάνουν την διαδικασία μέσω του φαρμακοποιού τους ή στα ΚΕΠ.

Σε ότι αφορά στην πορεία εμβολιασμού των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου στα Νοσοκομεία της Κρήτης, μέχρι και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί 3.277 υγειονομικοί οι οποίοι ανα Περιφερειακή Ενότητα κατανέμονται ως εξής:

Ηράκλειο 1.581, Χανιά 929, Λασίθι 467 και Ρέθυμνο 300 υγειονομικοί.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook