Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, αρτοποιός-ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς Κ.Α., περιγράφει, λεπτό προς λεπτό τη διένεξη του πρώην υπουργού με καπετάνιο αλιευτικού σκάφους 

Ο αρτοποιός-ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς Κ. Α. είναι ο αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό διαπληκτισμού που υπήρξε -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- μεταξύ του Σήφη Βαλυράκη και του καπετάνιου αλιευτικού σκάφους το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ 12.30 και 13.00.

Ο Κ.Α., όπως λέει στο protothema.gr, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο «Νησί των Ονείρων» στο νότιο τμήμα του και παρακολουθούσε από απόσταση 400-500 μέτρων.

Συγκεκριμένα, θα πει: «Παρακολουθούσα το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη που είχε ξεκινήσει από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, σχεδόν στα μισά της, του έσβησε μια φορά η μηχανή. Το έβαλε πάλι μπρος και συνέχισε όμως μετά από λίγο του έσβησε πάλι. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένα αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος λευκού χρώματος».

Στο ερώτημα αν είναι σίγουρος για το χρώμα του σκάφους, ο αυτόπτης μάρτυρας είναι κατηγορηματικός: «100% δεν έχω αμφιβολία. Πάνω στο σκάφος διέκρινα ένα άτομο, το οποίο διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη».

Άκουσες τι ειπώθηκε μεταξύ τους;

«Αυτός με το αλιευτικό φώναξε προς τον Βαλυράκη, ότι θα φωνάξει το Λιμεναρχείο διότι αυτό που κάνει απαγορεύεται και ο Βαλυράκης αντέδρασε. Τότε ο ψαράς με το καϊκι το περιέφερε δυο σβούρες γύρω από το φουσκωτό για να σηκώσει κυματισμό. Τότε ο ένας τράβηξε δεξιά και ο άλλος αριστερά».

Είδες τον Σήφη Βαλυράκη να πέφτει στο νερό;

«Εγώ ήδη είχα πάρει το καφέ στο χέρι και είχα γυρίσει πλάτη ξεκινώντας να φύγω. Ούτε παρατήρησα αν είχε πέσει μέσα στη θάλασσα ο άνθρωπος, ούτε κάτι άλλο. Εννοείται ότι αν είχα δει τον άνθρωπο να πέφτει μέσα στη θάλασσα, θα είχα ειδοποιήσει αμέσως το Λιμενικό».

Ο αυτόπτης μάρτυρας επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 7 το απόγευμα διάβασε σε ειδησεογραφικά sites ότι αγνοείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Επιτόπου ενημέρωσε στέλεχος του Λιμεναρχείου Ερέτριας με τον οποίο γνωρίζονται, χωρίς να του αναφέρει το περιστατικό με τον διαπληκτισμό, παρά μόνο το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε δυο φορές ο Βαλυράκης μέχρι να πλησιάσει στο «Νησί των Ονείρων» για να κάνει το ψάρεμά του. Το επόμενο πρωί έχοντας πληροφορηθεί τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, προσήλθε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ερέτριας ζητώντας να καταθέσει όσα ισχυρίζεται ότι είδε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook